Om dette arrangement

Tid
18:30 - 22:00
Pris
35 Kr
Lokalitet
Gentofte Kino
Target
For voksne
Film

Film og oplæg i Gentofte Kino: Bille Augusts Jerusalem

16.11.20
Filminstruktør Bille August introducerer, i samtale med litteraturkonsulent Signe Pallisgaard, filmen Jerusalem, der efterfølgende vises i biografen. OBS: Arrangementet foregår i Gentofte Kino.

Om filmen

Jerusalem er en svensk tv-miniserie og biograffilm fra 1996, der er baseret på nobelpristageren Selma Lagerlöfs roman af samme navn. I de centrale roller ses Pernilla August, Maria Bonnevie, Ulf Friberg, Reine Brynolfsson og Lena Endre. Sven-Bertil Taube spiller prædikanten Hellgum. Jerusalem er en slægts- og kærlighedshistorie, der har tre generationer af ’Ingmarer’ som omdrejningspunkt.

I en landsby i Dalarna kommer beboerne under så stærk påvirkning af en vækkelsesprædikant, at en stor gruppe sælger alt, hvad de ejer, og rejser til Jerusalem for at leve i et kristent fællesskab. Filmen er et storslået mesterværk, der med sine smukke naturbilleder, dybde og menneskelige indsigt, gør et uudsletteligt indtryk.

Program

  • Kl. 18.30-19.00: Bille August interviewes af Signe Pallisgaard om filmen.
  • Kl. 19.15-22.00: Filmvisning: 'Jerusalem'. Der er en pause undervejs.

Om Bille August

August er uddannet på Den Danske Filmskole. Hans gennembrud som instruktør og manuskriptforfatter kom i 1978 med 'Honning Måne'. Han blev et stort navn i den internationale filmverden med Oscar-, Cannes-, Bodil- og Robert-vinderen 'Pelle Erobreren'. Han har efterfølgende brugt sit talent på en kombination af skandinaviske film og større internationale satsninger som 'Den gode vilje', 'Åndernes Hus', 'Jerusalem', 'Frøken Smillas fornemmelse for sne', 'De Elendige', 'En sang for Martin', 'Farvel Bafana', 'Marie Krøyer' og 'Stille hjerte'.
 

Tilmelding

Entré: 35 kr. Du køber billet i menuen på denne side.

OBS! Man kan ikke skrive sig på venteliste, hvis et arrangement er udsolgt. Vær opmærksom på, at du ikke kan få pengene tilbage, hvis du fortryder dit billetkøb. Hvis biblioteket aflyser et arrangement, får du pengene tilbage for dit billetkøb.