Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Garderhøjfortet
Garderhøjfort 4
2820 Gentofte
Lokalitet
Garderhøjfortet
Target
For voksne
Film

GENTOFTE:DOX - "The Hostage Takers"

16.03.23
Den danske fotograf Daniel Rye er en af hovedpersonerne i et nervepirrende gidseldrama baseret på et chokerende, konfronterende interview med to livstidsdømte, britiske ISIS-medlemmer lavet af journalisten Sean Langan.

Puk Damsgaard, Søren Klovborg / Denmark / 2023 / 86 min / World Premiere - vises med engelske undertekster

Efter den amerikanske krigskorrespondent James Foley i 2014 blev halshugget for åben skærm af ISIS, opsporede hans ven Sean Langan to fængslede, britiske islamister, der var involveret i henrettelsen.

Sean Langan lavede timelange interviews med de to briter, og hans intense interviews er kernen i instruktørparret Puk Damsgaard og Søren Klovborgs gidseldrama "The Hostage Takers". De to ISIS-medlemmer vogtede over mange vestlige fanger, der gav dem dæknavnet ’The Beatles’. En af deres fanger var den danske fotograf Daniel Rye, hvis fortælling vidner om deres brutalitet overfor fangerne.

To beretninger fra hver sin side med hver sin agenda. Om det helvede de tilfangetagende og deres pårørende blev udsat for, og om radikaliseringen af unge mennesker opvokset indenfor de vestlige mure. Den adrenalinpumpede førstehåndsberetning fra manden, der fik Daniel Rye ud igen, er en actionfilm værdig – men det er i Sean Langans konfrontation med de to ISIS-medlemmer, at mange års vrede endelig får afløb.

Filmen bliver vist som en del af CPH:DOX

Praktisk information

  • Gratis
  • Book billet her på siden
  • BEMÆRK: Filmen vises på Garderhøjfortet og ikke på biblioteket