Søren Høy fortæller om Stanley Kubrick som en del af KUBRICK 2017-festivalen
Søren Høy fortæller om Stanley Kubrick som en del af KUBRICK 2017-festivalen

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 22:30
Pris
35 Kr
Tickets
Film

Søren Høy om Stanley Kubrick

15.11.17
Filmnørd og Kubrick-kender Søren Høy går i detaljen i dette foredrag om den amerikanske filmskaber.

Den amerikanske filmskaber Stanley Kubrick (1928-1999) er måske filmhistoriens største filmkunstner. Han var én af de mest innovative, indflydelsesrige og markante instruktører i det 20. århundrede og nåede at skabe 17 film, hvoraf mindst 10 anses for at være mesterværker. Han mestrede som få at fremelske alle filmens kunstneriske aspekter og de store fortællinger.

Søren Høy vil i løbet af oplægget gøre det klart, hvorfor han mener at Stanley Kubrick er den vigtigste filminstruktør i verden, og hvorfor han er værd at bruge tid på i dag – 18 år efter hans død. Søren går nørdet og detaljeret til værks når han tager jer med ind i Kubricks univers.

Søren Høy er forfatter, foredragsholder, filmjournalist og filminstruktør. Fra 2007 til 2010 var han rektor på Den Europæisk Filmhøjskole i Ebeltoft. Søren er bl.a. kendt fra Filmland, det første filmmagasin i Danmark med både tv, radio og webredaktion. Søren er medarrangør af KUBRICK Festival 2017, hvor hans personlige relation til Kubrick-familien har været en afgørende faktor for at få projektet til at lykkedes. Efter foredraget vises et af Stanley Kubricks mesterværker baseret på roman af Anthony Burges fra 1962, A Clockwork Orange.

Entré 35 kr. 

Arrangementerne er en del af KUBRICK FESTIVAL 2017