Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

AFLYST: Film: Humboldt og opfindelsen af naturen

04.05.21
Jægersborg Bibliotek præsenterer dokumentarfilm om Alexander von Humboldt.

Alexander von Humboldt var en tysk opdagelsesrejsende og polyhistor, der var ekspert på nærmest alle naturvidenskabelige områder. Han har grundlagt vores måde at tænke på naturvidenskab i dag, men er blevet glemt i skiftende tiders politiske og ideologiske spil.

Forfatteren Andrea Wulf udgav i 2015 bogen Opfindelsen af Naturen (da. 2019), der beskriver denne produktive mand, der var influencer før ordet influencer blev opfundet.

Aftenens dokumentarfilm er skabt af tyske ZDF, hvor bl.a. Andrea Wulf og andre historikere medvirker til at give et billede af Humboldts fantastiske virke og værker. Filmen er på tysk med danske undertekster.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.

Naturgemälde – Menneske vs. Natur

Naturgemälde – Menneske vs. Natur er et tema inspireret af Alexander von Humboldts epokegørende natursyn-teori fra omkring år 1800.

Jægersborg Biblioteks arrangementsrække er inspireret af Humboldts blik på naturen som et sammenhængende hele. Vi går på opdagelse i vores forhold til naturen gennem tiden, og kigger på, hvornår mennesket er en del af naturen, og hvornår vi stiller os over for naturen.

Dette bliver udforsket i en serie arrangementer, der spænder over dokumentarfilm, foredrag, workshop og litterære oplevelser.