Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

AFLYST: Hvad er en hjerteløber?

04.10.21
For hvert minut der går, fra en person falder om med hjertestop, til hjælpen når frem, falder chancen for overlevelse med 10 procent.

Som hjerteløber kan du gøre en afgørende forskel ved at begynde hjertelungeredning og tage hjertestarteren i brug, før ambulancen ankommer. TrygFonden Hjerteløber organiserer frivillige, som melder sig til at yde hjertelungeredning og bringe hjertestartere ud, når der er hjertestop i nærheden. Hjerteløberprojektet er en ordning, der skal give flere chancen for at overleve hjertestop uden for hospital i Danmark. I dag får ca. 5.400 danskere hjertestop uden for hospital hvert år. 16 procent af dem overlever.

Vær med når Linn Andelius, der er læge og PhD studerende og Astrid Kragh, der er sygeplejerske og PhD studerende fortæller om hjerteløberordningen og om, hvordan flere med hjertestop får hurtig hjertelungeredning og stød med en hjertestarter. Du bliver også klogere på, hvad der kendetegner hjerteløberne og de psykiske aspekter af at blive sendt afsted til et hjertestop.

Praktisk information

  • Gratis
  • Tilmelding her på siden