Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
95 Kr
Target
For voksne
Foredrag

AFVIKLES KUN DIGITALT: Niels Bjerre-Poulsen: Nedtælling til et skæbnevalg

26.10.20
Grundet corona-situationen er foredraget - i sin fysiske form på biblioteket -aflyst. Det afviklet dog digitalt.

Tryk på dette link på mandag kl. 17.00: klik: HER

Niels Bjerre-Poulsen har gennem tre årtier været en af Danmarks mest respekterede og citerede eksperter i amerikansk politik. Amerikanske præsidentvalg er altid vigtige politiske begivenheder, men det kommende valg i november synes alligevel at være i en klasse for sig. Politisk er USA et særdeles splittet land, og præsident Trump er blevet en katalysator for denne splittelse. Man kan nærmest få indtryk af, at amerikanerne - også i deres syn på ham - lever i to paralleluniverser. Spørger man indbyggerne i det største af disse, befinder nationen sig i en af sine mørkeste perioder nogensinde, og et genvalg af Donald Trump til præsidentposten vil gøre uoprettelig skade på det amerikanske demokrati og på USA’s rolle i verden. For denne del af den amerikanske befolkning er valget i november 2020 derfor intet mindre end en skæbnestund.

I dette foredrag kortlægger Niels Bjerre-Poulsen de politiske strømninger i USA og det valg, amerikanerne nu står overfor. Niels Bjerre-Poulsen er ph.d. i amerikansk historie fra University of California i Santa Barbara og lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet. Han er desuden forfatter til en lang række bøger og artikler. Blandt de seneste er den prisbelønnede 'Vietnamkrigen; En International Historie 1945-1975', 'USA’s Historie' og 'USA; Kampen om Magten fra Washington til Trump'.

 

Tilmelding

Entré: 95 kr. Du køber billet i menuen på denne side.

OBS! Man kan ikke skrive sig på venteliste, hvis et arrangement er udsolgt. Vær opmærksom på, at du ikke kan få pengene tilbage, hvis du fortryder dit billetkøb. Hvis biblioteket aflyser et arrangement, får du pengene tilbage for dit billetkøb.