Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

Eskil Halberg: Madpakker til revolutionen

07.10.21
Med udgangspunkt i sin seneste bog "Madpakker til revolutionen" vil Eskil Halberg fortælle historien om, hvordan det danske landskab og åbne land er under angreb fra landbrugskapitalen og fødevareindustrien.

Gennem politiske og økonomiske processer er vi i dag blevet fuldstændig afhængige af et fødevaresystem, der samtidig forgifter jorden og bidrager til den accelererende biosfæriske nedsmeltning. Hvis vi skal kæmpe for en økologisk omstilling, må vi forstå, hvordan økonomien bestemmer over vores adgang til mad. Mad har med politisk kamp at gøre, og vi kan således ikke forandre fødevarekapitalismen ved ændrede forbrugsvaner. Eskil Halberg er cand.scient, underviser, aktivist og forfatter til to bøger. Hans interesser spænder bredt fra kritisk teori, klimakamp, landbrugshistorie, arbejdskritik og økonomikritik - altid med et anti-kapitalistisk udgangspunkt.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.

Tema: Klimabevidsthed – fra viden til handling

Tager du bilen, selvom du kunne hoppe på cyklen? Minder dine børn dig om, at du burde tænke en ekstra gang over dit kødforbrug?

I en tid, hvor klimaet er i fokus, bliver vi dagligt konfronteret med vores dårlige samvittighed og klimabelastende vaner. Ingen af os bliver klimavenlige forbrugere fra den ene dag til den anden, men vi kan begynde med at blive klimaBEVIDSTE. Men hvor skal vi starte, og hvad kan vi selv gøre?

I perioden februar til maj har Dyssegård Bibliotek sammensat et program, som gennem udstillinger, foredrag og workshops for både børn og voksne gør os klogere på klimaet og de initiativer, som vokser frem overalt.