Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

Foredrag: Lægeurter og spiselige blomster

13.10.21
Vi skal se på spiselige og lægende planter.

Med udgangspunkt i bogen Fantasilater – eventyrlige blomstersalater guider foredragsholder, forfatter samt stifter og indehaver af Naturplanteskolen, Aiah Noack, os denne aften igennem planter, der er både spiselige og har lægende egenskaber. Mange af dem har været brugt siden middelalderen eller før, og planterne kan endda dyrkes i din egen have. Hør den levende fortælling om gamle lægende urter og nutidige “hotte” spiselige blomster og planter.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.

Tema: Fra reol til rum - følg samlingens usynlige tråde

Bibliotekets grundstamme er bogsamlingen, og den vil vi gerne have ud af reolen og gøre til en oplevelse. Derfor udfordrer vi bibliotekets traditionelle indretning og tankegang ved at åbne bøgerne og eksperimentere med opstillinger, der afslører de usynlige tråde, der er mellem materialerne.

Vi har indrettet et hjørne i biblioteket, hvor værkerne foldes ud og vidt forskellige emner kobles sammen. Du kan gå på opdagelse ved at følge de usynlige tråde og du kan selv sætte dit præg på, hvordan værket kan udfolde sig. 

Med udgangspunkt i romanen Rosens Navn af Umberto Eco kan du opleve film, foredrag og udstillinger på Dyssegård Bibliotek, som trækker tråde til både Eco og hans forfatterskab, kirkens kunst, lægeurter, krimigenren og meget andet. Du skal tilmelde dig arrangementerne enkeltvis.