Poul Nyrup Rasmussen, Caspar Eric og Maria Clement Hagstrup

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

Hjælper det at sige undskyld? En samtale om afvigere – før og nu

25.11.23
Vær med når tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen og digter Caspar Eric i samtale med forfatter til Afvigernes Ø Maria Clement Hagstrup diskuterer, hvilke konsekvenser det havde, at vi i en periode af vores historie valgte at sende afvigere ud på en ø.

Det er ikke længe tid siden, at børn, unge og voksne, der blev betragtet som afvigende blev anbragt på opdragelseshjem, i forsorgen eller på anstalter. Her bestod hverdagen for mange af tvang, diskrimination, svigt og overgreb.

Det skete fx på Livø, som Afvigernes Ø handler om, og det skete mange andre steder i Danmark. Spørgsmålet er, om vi er blevet klogere? Har vi lært noget? Hjælper det at sige undskyld?

Alt det og meget mere kommer vi rundt om i samtalen, som modereres af Gustav Lindberg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes Festival for Historie. "Når verden vendes på hovedet" er festivalens tema for 2023. Vi spørger: Hvad skaber de store brud og omvæltninger?

Tidligere samme dag – kl. 11.00-13.30 – kan du høre foredraget Den kolde krig - foran og bag os, som også er en del af Bibliotekernes Festival for historie

Praktisk information

  • Gratis
  • Book billet her på siden