Jakob Sheikh

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
45 Kr
Target
For voksne
Foredrag

Jakob Sheikh: "Vi tabte – hvordan jihadismen besejrede Vesten"

29.08.22
I dette højst aktuelle foredrag, som tager afsæt i Jakob Sheikhs nyeste bog, "Vi tabte", udforsker Jakob Sheikh forholdet mellem Vesten og jihadismen gennem de seneste 20 år og giver et øjenåbnende bud på, hvordan vi siden 9/11 har fejllæst jihadismens natur.

Da tvillingetårnene i New York forsvandt den 11. september 2001, forsvandt verden, som vi kendte den også. En ny global tidsalder opstod, og krigen mod terror begyndte for alvor.

Men i dag, 20 år efter, står jihadismen stadig som bevægelse og endda stærkere end nogensinde før. Fra støvet af Irakkrigen rejste Islamisk Stat det største jihadistiske kalifat i århundreder.

I Afghanistan har Taleban genvundet magten. I Afrika, Asien og Europa vinder nye jihadistiske grupper indflydelse. Samtidig er Vestens borgere stadig mere utrygge.

I sit foredrag forsøger Jakob Sheikh med udgangspunkt i personlige møder med jihadister, rejser i den islamiske verden og analyse af både jihadistiske og vestlige kilder at svare på det grundlæggende spørgsmål: Hvordan og hvornår vinder vi over jihadisterne?

Praktisk information

  • Entré: 45 kr.
  • Book billet her på siden