Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

OBS: Flyttet til Hovedbiblioteket: Mads Fuglede: Valg i USA

29.10.20
Washington D.C er verdens politiske hovedstad. Beslutninger herfra påvirker resten af kloden i et omfang der gør, at man kan hævde, at amerikanernes ledere ikke blot er deres egne, men hele verdens ledere. Amerikansk politik er meget mere end præsidentembedet, men omfatter alle de politiske institutioner i USA.

USA er verdens ældste forfatningsbaserede demokrati og derfor har amerikanerne en række erfaringer, som man kan vurdere - enten fordi de er på vej til os, eller fordi vi ønsker at forhindre, at europæisk eller dansk politik udvikler sig i den retning. Meget af det der foregår "over there" virker fremmed for os: Tonen i amerikansk politik er usædvanlig barsk.

Republikanernes første kandidat blev beskyldt for at være kannibal og sidenhen har man haft en praksis for at gå meget hårdt til sine modstandere. Der er ligeledes usædvanlige høje summer involveret i en amerikansk valgkamp, og man vælger præsidenter, der ikke har fået flertal af stemmerne. Det har alt sammen sine grunde, som Mads Fuglede vil komme nærmere ind på i løbet af dette foredrag.
 


Om Mads Fuglede


Mads Fuglede er medlem af Folketinget for Venstre samt som forfatter og foredragsholder. Tidligere har han været fast kommentator på TV2 ligesom han laver podcasten ”Kampagnesporet” med David Trads.  Han er uddannet cand.mag. i historie og filosofi og har undervist i international politik samt USA's historie.

 

Tilmelding


Gratis. Du booker billet i menuen på denne side.