Storfyrstinden af Gentofte
Storfyrstinden af Gentofte

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag

Storfyrstinden af Gentofte - Foredrag med Trine Engholm Michelsen

26.09.22
En af de modige og snu mænd og kvinder, der arbejdede utrætteligt på at skaffe efterretninger om tyskernes planer og indsatser under 2. Verdenskrig, er Gentoftes egen Jutta Graae, med spionnavnet ”Storfyrstinden”.

Når talen falder på modstandsbevægelsen i Danmark under 2. Verdenskrig, har kun ganske få hørt om det enorme efterretningsarbejde, der lå bagved og forud for sabotage mm., og som allerede startede før krigens udbrud.

I aften tager vi revanche, når forfatter og PhD i international politisk historie, Trine Engholm Michelsen fortæller om Jutta Graae og den danske efterretningstjeneste før og under besættelsen. 

Ikke kun boede og virkede ”Storfyrstinden” hovedsageligt i Gentofte, men det gjorde store dele af den øvrige efterretningsbevægelse også. Derfor er historien om Danmarks efterretningsarbejde under krigen også en historie om Gentoftes borgere, der brugte deres netværk, boliger og ressourcer til at etablere et solidt fundament for modstanden og samarbejdet med MI5 i London og efterretningstjenesten i Stockholm.

Praktisk information

  • Gratis

  • Bestil billet her på siden