Om dette arrangement

Tid
9:00 - 18:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Kunst

Udstilling: Klimakunst – nordiske udtryk

04.10.21 - 31.10.21
I 2019 kunne man på Rebild Centret i Skørping se en udstilling om klimakunst. Denne udstilling kan nu genses på Dyssegård Bibliotek, der viser fotos af de udstillede værker.

Oplev billeder af 70 kunstværker, der er udført af 45 udstillere. På en skærm i udlånet kan du se en film, hvor Jens Galschiøt, Bolatta Silis-Høegh og resten af censorkorpset fortæller om processen og om deres favoritværker i udstillingen.

Udstillingen viser bredden i de kunstneriske bearbejdninger af påtrængende klimaspørgsmål. Der er alt fra linoleumstryk til installation og landart. I en humoristisk video viser finske Timo Rytkönen, hvordan atmosfærens CO2-indhold let kan reduceres, mens danske Petrucha Sehested kredser om temaet på en anderledes poetisk måde. 

Praktisk information

  • Gratis.
  • Ingen tilmelding.

Tema: Klimabevidsthed – fra viden til handling

Tager du bilen, selvom du kunne hoppe på cyklen? Minder dine børn dig om, at du burde tænke en ekstra gang over dit kødforbrug?

I en tid, hvor klimaet er i fokus, bliver vi dagligt konfronteret med vores dårlige samvittighed og klimabelastende vaner. Ingen af os bliver klimavenlige forbrugere fra den ene dag til den anden, men vi kan begynde med at blive klimaBEVIDSTE. Men hvor skal vi starte, og hvad kan vi selv gøre?

I perioden februar til maj har Dyssegård Bibliotek sammensat et program, som gennem udstillinger, foredrag og workshops for både børn og voksne gør os klogere på klimaet og de initiativer, som vokser frem overalt.