Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

AFLYST: Mød Heather Morris: Tatovøren fra Auschwitz

25.05.20
Hovedbiblioteket får besøg af den australske bestsellerforfatter Heather Morris, der har skrevet romanen Tatovøren fra Auschwitz.

I 2003 blev Heather Morris præsenteret for den ældre mand, den en slovakiske jøde, Lale Sokolov, der åbenhjertigt fortalte hende om sit liv under holocaust. Lales historie blev til Heathers debutroman, den internationale bestseller Tatovøren fra Auschwitz. Romanen er således baseret på den sande historie bag et af holocausts stærkeste symboler – de uudslettelige tal, der blev tatoveret på fangernes arme. Da Lale Sokolov fik tildelt jobbet som ’Tatovøren’ brugte han den smule frihed, som hans position tillod, på frit at bevæge sig omkring og bytte juveler med mad. Sådan kunne han holde andre fanger i live. Lale Sokolov var fast besluttet på ikke kun at overleve, men at leve. I den lange kø af fanger, der ventede på at blive tatoveret, stod en skrækslagen ung kvinde, og for Lale var det kærlighed ved første blik. Fortællingen, som har været ufortalt i over 70 år, viser at der selv under de allerværste omstændigheder, findes kærlighed og menneskelighed. Tatovøren fra Auschwitz har solgt over 3 millioner bøger på verdensplan og har vundet priser som Audie Award for Fiction The Times skrev: ”Den fantastiske historie om overlevelse og hvordan kærlighed triumferede i dette lovløse helvede. Bogen er et fænomen.”

Morris er i samtale med Ann Lind Andersen. Samtalen foregår på engelsk. Der vil efterfølgende være muligt at købe romanen og få den signeret. 

Gratis.