Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Anne-Mette Gravgaard: Er en rose blot en rose?

11.11.21
En aften om kirkernes symbol- og motivverden på Dyssegård Bibliotek.

Hvorfor har vi skibe i vores kirker? Og hvorfor ser korset forskelligt ud – af og til er det en lidende Kristus med tornekrans, og af og til en Kristus med åbne, vidtskuende øjne og kongekrone?  Og hvorfor er der ofte afbildet et lam på alteret? Og hvad med fisken, duen, løven, slangen, ørnen og pelikanen? 

Det drejer sig alt sammen om symboler og hemmelige koder, der skal afkodes af beskueren.

I sin bog Rosens navn leger Umberto Eco med flere lag af betydning. Eco var, ud over at være forfatter, professor i semiotik: Læren om tegnenes litterære og visuelle betydning i tekst, gestus og billeder.

Kunsthistoriker og præst Anne-Mette Gravgaard introducerer nogle af de teologiske og kunsthistoriske forudsætninger for tilhørerne, som åbner døren til kirkernes symbol- og motivverden.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.

Tema: Fra reol til rum - følg samlingens usynlige tråde

Bibliotekets grundstamme er bogsamlingen, og den vil vi gerne have ud af reolen og gøre til en oplevelse. Derfor udfordrer vi bibliotekets traditionelle indretning og tankegang ved at åbne bøgerne og eksperimentere med opstillinger, der afslører de usynlige tråde, der er mellem materialerne.

Vi har indrettet et hjørne i biblioteket, hvor værkerne foldes ud og vidt forskellige emner kobles sammen. Du kan gå på opdagelse ved at følge de usynlige tråde og du kan selv sætte dit præg på, hvordan værket kan udfolde sig. 

Med udgangspunkt i romanen Rosens Navn af Umberto Eco kan du opleve film, foredrag og udstillinger på Dyssegård Bibliotek, som trækker tråde til både Eco og hans forfatterskab, kirkens kunst, lægeurter, krimigenren og meget andet. Du skal tilmelde dig arrangementerne enkeltvis.