Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
95 Kr
Target
For voksne
Litteratur

Iben Mondrup: Tabita

20.10.20
Iben Mondrup fortæller om sin seneste roman Tabita. I romanen møder vi Eva og Berthel, der kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland.

Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene.

Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark. Romanen skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.

 

Tilmelding


Entré: 95 kr. Du køber billet i menuen på denne side.

OBS! Man kan ikke skrive sig på venteliste, hvis et arrangement er udsolgt. Vær opmærksom på, at du ikke kan få pengene tilbage, hvis du fortryder dit billetkøb. Hvis biblioteket aflyser et arrangement, får du pengene tilbage for dit billetkøb.

 

Om Iben Mondrup


Mondrup er født i 1969 i København, men flyttede som treårig med sin familie til Grønland, hvor hun boede, til hun som attenårig rejste til Danmark for at gå på Kunstakademiet. Hun debuterede som forfatter i 2009 og har siden udgivet fem anmelderroste romaner, hvoraf Godhavn fra 2014 blev nomineret til Læsernes Bogpris, Weekendavisens Litteraturpris og DR Romanprisen, som den vandt.

 

Lavet i samarbejde med Soroptimisterne


Foredraget er arrangeret i samarbejde med Soroptimisterne i Gentofte. Soroptimisterne er et netværk af kvinder, der arbejder for at fremme kvinders vilkår i hele verden. Iben Mondrup har sammen med foreningen valgt at donere entréindtægterne ubeskåret til Unicefs Nakuusa-projekt i Grønland.