Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
65 Kr
Target
For voksne
Litteratur

Ida Jessen: Kaptajnen og Ann Barbara

12.10.21
Den prisbelønnede forfatter Ida Jessen fortæller, i samtale med litteraturformidler Therese West Boardman, om sin seneste roman Kaptajnen og Ann Barbara.

Fortællingen foregår i 1754 og er intet mindre end en western fra den jyske hede. En fremmed ankommer til en fjernt beliggende egn med en mission. Den fremmede er kaptajnen Ludwig von Kahlen, der er kommet fra Nordtyskland til den øde hede et sted uden for Viborg for at bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer Schinkel mener, at den er hans. Men en sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden. Hun allierer sig med kaptajnen og så begynder der at ske ting og sager.
 

Ida Jessen (f. 1964) har en fremtrædende plads som forfatter i den nordiske realistiske fortælletradition. Hendes bøger er ofte kendetegnet ved psykologisk realisme og sanselige naturskildringer. Ida Jessen har modtaget mange priser for sit forfatterskab, herunder De Gyldne Laurbær, Søren Gyldendal Prisen, Blixenprisen og DR Romanprisen, og har to gange være nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Praktisk information

  • Entré: 65 kr.
  • Book billet her på siden.