Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
35 Kr
Target
For voksne
Litteratur

Judy Gammelgaard: Kærlighedens og begærets veje

18.11.20
Judy Gammelgaard, der er dr. phil., lektor emeritus og psykoanalytiker, fortæller om kærlighedens og begærets to veje, som de er skildret i Marcel Prousts roman På sporet af den tabte tid.

Efter en generel indføring i Prousts værk, introduceres to af romanens absolutte hovedpersoner, Albertine og baron De Charlus. I fortællerens kærlighed til Albertine har Proust lagt sin ide om kærlighedens væsen, dens helt igennem subjektive karakter, dens bedrag, men også betagelsen af det elskede væsen, mens baronen inkarnerer romanens vigtigste homoseksuelle karakter.

I baronens skikkelse har Proust med beundringsværdigt mod skildret driftens og perversionens hæmningsløse vej til tilfredsstillelse. Der er utallige forbindelsesveje mellem det passionerede kærlighedsforhold til Albertine og den perverterede drift, der fører til baronens fald menneskeligt såvel som socialt.

Vi skal følge disse to veje og med et psykoanalytisk sideblik føje nogle betragtninger til begreberne om kærlighed, begær og drift.

Tilmelding

Entré: 35 kr. Køb billet her på siden.

Hvis du er medlem af Biblioteksklubben, er prisen 25 kr.

OBS! Man kan ikke skrive sig på venteliste, hvis et arrangement er udsolgt. Vær opmærksom på, at du ikke kan få pengene tilbage, hvis du fortryder dit billetkøb. Hvis biblioteket aflyser et arrangement, får du pengene tilbage for dit billetkøb.