Bookwalk: Litterær naturvandring om japansk økopoesi
Bookwalk: Litterær naturvandring om japansk økopoesi

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Litterær naturvandring om japansk økopoesi

16.09.20
Hiromi Itō er en af Japans vigtigste og vildeste nulevende digterstemmer, og langdigtet Vildgræs ved flodlejet, som udkom på japansk i 2005 og for første gang på dansk i 2018, er et hovedværk i hendes forfatterskab.

Bogen, der er blevet kaldet magisk og shamanistisk, udfolder et univers, hvor mennesker og planter, liv og død smelter sammen i et på alle måder grænseoverskridende miljø. Kroppens og naturens funktioner er ankeret i digtet, der handler om en mor, der rejser med sine børn fra flodlejet i Japan til ødemarken i Californien og tilbage til flodlejet. Litteraturformidler Christine Fur Fischer inviterer til en snak om Hiromi Itōs langdigt, mens vi spadserer i Øregårdsparken. Det er en fordel at have læst bogen på forhånd, og vi har bestilt en stak eksemplarer hjem, som kan lånes på Hovedbiblioteket. Spørg efter bookwalk-hylden hos personalet.

Mødested

Hovedbibliotekets bagindgang mod Øregårdsparken.

Tilmelding

Gratis. Book billet her på siden

Vores natur

2020 er naturens år, hvor bibliotekerne i samarbejde med blandt andre DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og de naturhistoriske museer har sat sig for at invitere alle danskere ud i naturen. Det sker med en række aktiviteter, der giver ny viden om Danmarks natur, nye oplevelser med Danmarks natur og nye muligheder for at tage aktiv del i naturen. DR1 har i april premiere på en ny storslået TV-serie om Danmarks natur ’Vilde vidunderlige Danmark’.