Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
65 Kr
Target
For voksne
Litteratur

LIVESTREAM: Birgithe Kosović: Det du ikke vil vide

08.03.21
Se med hjemmefra: Den danske forfatter Birgithe Kosović fortæller sin personlige historie om at vokse op i et hjem præget af farens vrede.

Livestream link

Arrangementet bliver streamet live fra Gentofte Hovedbiblioteks Facebookside her.

Om arrangementet

Hvor kom al den vrede fra, og hvorfor skulle den ende med at ødelægge familien? Det spørgsmål sender Kosović på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel.

Hun selv vokser op i 1980’erne med lillebror, dansk mor og jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører, og det får hendes far til ikke længere at ville se hende.

I Det du ikke vil vide undersøger hun sin fars vrede for at forstå, hvordan de kunne blive som døde for hinanden. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står en af det frie ords forfægtere, da terroren rammer Danmark i 2015.

Birgithe Kosović (1972) fik sit gennembrud med romanen Det dobbelte land, som vandt Weekendavisens Litteraturpris, DR's Romanpris og Danske Banks Litteraturpris. Romanen om Erik Scavenius, Den inderste fare, vandt Politikens Litteraturpris. Kosović har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.