Foto: Thomas Sjørup

Om dette arrangement

Tid
17:00 - 17:45
Pris
Gratis
Target
For voksne
Litteratur

Udgivelsesoplæg og reception: Lotte Kaa Andersen: Den inderste kerne

07.06.21
Den biografiske roman Den inderste kerne er baseret på den sande historie om den danske matematiker og jordskælvsforsker Inge Lehmann (1888-1993), der udforskede Jordens indre kerne.

Som verdens første kvindelige seismolog mødte hun megen modstand i det danske naturvidenskabelige miljø, der i høj grad var en lukket herreklub. Men da hun i 1950’erne blev inviteret til USA for at forske, kom hendes arbejde til at spille en rolle under Den Kolde Krigs atomvåbenkapløb. Den inderste kerne fortæller historien om et sammensat, egenrådigt og myreflittigt menneske, som ikke blev anerkendt i sit hjemland, før hun var langt oppe i 70’erne, og følger nedslag i et liv, der forløber næsten parallelt med det 20. århundrede. Den inderste kerne er en skæbnefortælling om kvindeliv, lidenskab og videnskab.

Lotte Kaa Andersen (f. 1968) er litteraturhistoriker og udgav fra 2015-2018 Hellerup-trilogien 'Hambros Allé 7-9-13', '100 dage' og 'Syv sind', hvor vi følger tre familier i årene omkring finanskrisen og frem til i dag. 'Hambros Allé 7-9-13' blev shortlistet til Debutantprisen og nomineret til Læsernes Bogpris, og 'Syv sind' blev nomineret til Bedste roman ved Mofibo Awards 2020.

Praktisk information

  • Gratis.
  • Book billet her på siden.