operacykel
operacykel

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 14:25
Pris
0 Kr
Target
For alle
Tickets
Musik

Operacyklen: Kong Haralds Saga – stor opera i lommeformat

19.02.17
Oplev “Kong Haralds Saga” af Judith Weir, når Copenhagen Opera Festival slår vejen forbi Gentofte Hovedbibliotek

 Hører opera kun til på store scener med velourtæpper og masser af pudderparykker? Ikke ifølge Copenhagen Opera Festival. 

Hos Copenhagen Opera Festival forlader operaen den store scene for i stedet at cykle ud i landet og imponere. Og den 19. februar når festivalens operacykel til Gentofte Hovedbibliotek med operaen "Kong Haralds Saga". 

Operaen er skrevet for en enkelt solo-sopran, der lægger stemme til de mange forskellige karakterer, som kommer til live gennem dukker.

Kong Harald af Norge, sejler i 1066 mod England for at erobre de britiske øer. Teksten er baseret på den islandske saga “Heimskringla”, men har også rødder i den historiske Kong Harald, der døde på slagmarken. 

Operaens tematik kredser om magthaveres vanvittige beslutninger og deres konsekvenser. Det fortælles med glimt i øjet og i børnehøjde, men giver samtidig masser af stof til eftertanke. 

Som dukker på scenen møder vi udover Kong Harald både en pianist, to cykelbude, skt. Olafspøgelset, Haralds to koner, den norske hær, en budbringer, en soldat og den forræderiske Jarl Tostig.

Operaen synges på dansk

Varighed: ca. 25 minutter. 

Medvirkende: 
Sopran: Anne Due Nørgård
Pianist: Oscar Micaelsson
Scenografi/dukker: Denise Conradi
Instruktion: Tine Topsøe

Operacyklen er et projekt under Copenhagen Opera Festival, støttet af Nordea Fonden