Læsehjælp

Lever du med ordblindhed eller har du bare svært ved at læse, så er biblioteket det helt rigtige sted at gå hen.

Både børn og voksne møder større udfordringer end andre i skolen, på uddannelse eller job, fordi de lever med ordblindhed. 

På hjemmesiderne herunder kan du finde en masse viden og historier om ordblindhed, og du kan læse om de hjælpemidler, der findes til din computer og smartphone.


Brug biblioteket

Har du svært ved at læse og skrive, så er der hjælp at hente på bibliotek. Programmet CD-Ord er nemlig lagt ind på alle bibliotekets computere. 

CD-Ord er et IT-værktøj, der hjælper med at skrive, stave og læse. Ved hjælp af talesyntese kan man få læst tekst op fra for eksempel en hjemmeside, email eller andre dokumenter. Skal man selv skrive en tekst, hjælper programmet med at stave ved hjælp af ordforslag fra indbyggede ordbøger.

På hvert bibliotek findes ydermere en scanner der ved hjælp af tekstgenkendelsesprogrammet Omnipage kan omdanne en trykt tekst til digital tekst.

Ideer til lån

  • letbib.dk - det læsevenlige bibliotek kan du finde masser af digitale tjenester, der gør det lettere at læse bøger og aviser. Her finder du både indgange til studiebøger, romaner og nyheder. 
  • Lån lydbøger på biblioteket eller digitalt på eReolen
  • Biblioteket har bøger, der er lette at læse og bøger med tilhørende CD eller bånd, hvor teksten læses op. Spørg personalet. 


Lyt til avisens nyheder