Er du digitalt afhængig?

Det er tidens toneklang, at vi i stigende grad bekymrer os om, vi er blevet alt for afhængige af smartphonen og diverse digitale medier. Måske med god grund? Hvor mange af os sover egentlig med telefonen i soveværelset, og i hvor høj grad styrer al det online-liv vores gøren og laden?
  •  Tilbringer du mere og mere tid på din telefon?
  •   Har du svært ved at lade din telefon være, når du modtager en sms, hvis den ringer eller vibrerer?
  •   Føler du dig utilpas, hvis du skal undvære din telefon i kortere tid ad gangen?

Måske er du digitalt afhængig?
eKurser.nu tilbyder, at du kan teste din digitale afhængighed og anviser samtidig veje til at komme ud af et snigende misbrug af Facebook, Snapchat og alt det andet digitale.


Digital afhængighed

Se kurset her Er du afhængig af din smartphone?
Her kan du teste dig selv og få tips til et bedre digitalt liv

eKurser.nu, bibliotekernes fælles og gratis websted til at lære alt det digitale, har kastet sit fokus over emnet og tilbyder i aktuelt kursus, at du kan teste, om du er digital afhængig.
Det er et kursus, der giver dig en forståelse og vished om, du i virkeligheden er syltet godt og grundigt ind i  mobile, digitale platforme og computere. Kurset anviser også veje til, hvordan du kan få et mere balanceret liv med digitale medier.
På den ene side får du vished om dine vaner egentlig er uvaner, og på den anden forsøger kurset ’Digital afhængighed’ at vise veje til ’hjælp til selvhjælp’ samt en præsentation af, hvor der kan være hjælp at hente.


ekurser.nu tilbyder små videokurser i alt fra borger.dk til it-sikkerhed og lån af ebøger. Alle kurser er gratis og kan ses på PC og Mac, men du kan også anvende den på tablet og smartphone.


Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne