Alberte Winding

Alberte Winding / Kastevind – erindringsglimt fra barndommen

2. marts, kl. 12.00 / Biblioteksscenen

Kastevind er Alberte Windings fine og stemningsmættede erindringsglimt fra barndommen i Tisvilde, København, Skovby og Ærø – og turen til USA. Som det antydes i titlen er det en fragmentarisk fortælling, der springer i tid og sted, og som bærer præg af store omvæltninger i den unge Albertes liv.

Der er fragmenter af mørke. Om en pige der ofte er overladt til sig selv. Som forsøger at regne ud hvordan hun skal få sine forældres opmærksomhed der er optaget af deres eget. Om forældre der flytter fra hinanden, og om at være alene med sin sorg da moren tager sit eget liv. Men der er også fragmenter af lys. Om drenge og det første kys. Om bål på stranden, venindesnakke og om lysten til at være sig selv og leve livet, på trods af de kastevinde der fra tid til anden rammer en. For dem der er bekendt med Bamses Billedbog er det ofte billedet af en Luna der sidder i skovbrynet som træder frem. En på samme tid rodløs og selvstændig pige/kvinde, der kæmper for at finde sin plads i en lidt for stor frakke, med drømmene siddende uden på tøjet.

Alberte Winding er sanger, sangskriver, tekstforfatter og skuespiller. Som barn var hun med i en række tv-programmer for børn og som ung rejste hun til USA. Da hun kom hjem igen var det musikken der især optog Alberte, og som siden har været hendes hovedudtryksmåde. Hun blev for alvor et kendt ansigt i sin rolle som Luna i Bamses Billedbog. I 2006 udgav hun sin første roman, Barbara Tristan Møllers hemmelige dagbog, og hun har siden hen udgivet flere bøger for børn, unge og voksne.

Alberte Winding interviewes af litteraturkonsulent Signe Pallisgaard. 

Materialer