Amalie Langballe

Langballe har med sin debutroman 'Forsvindingsnumre' (2019) forsøgt at bearbejde tabet af sin egen mor, der døde af kræft i 2016. Amalie Langballe interviewes kl. 14.15.15 i Øregaardssalen af kulturkonsulent Merete Porsborg Arnoldi.

Forsvindingsnumre

Langballe skriver i romanen Forsvindingsnumre om at flygte fra hverdagen, når sorgen er størst. Hovedpersonen Agnes rejser til Tel Aviv, Norge og Berlin for at flygte fra virkeligheden. Fordi hendes mor er død, og fordi hun ikke kan bære sommeren i København, der ikke viser nogen tegn på sorg.

Romanen Forsvindingsnumre er en fortælling, der har autofiktive tendenser. Men Amalie er ikke den samme person som Agnes. Agnes er ensom, mere skrøbelig og så gør hun ting, som Amalie aldrig kunne finde på.

De to kvinder deler sorgen og savnet, men Agnes' sorg er sat på spidsen og er den værste version af Amalies sorg. Der er visse ligheder mellem Agnes og forfatteren Amalie Langballe selv, som er svære at ignorere, og lighederne giver romanen en imponerende tyngde. 

Amalie Langballe (f. 1992) er uddannet journalist. Hun arbejder som freelancejournalist og ghostwriter for People's Press. Sorgromanen Forsvindingsnumre er hendes debut, som hun vandt Bogforums debutantpris for.

Se Amalie Langballe kl. 14.15.15 i Øregaardssalen i interview med Merete Porsborg Arnoldi.

Materiale
Materiale