Knud Romer

Barndomsøen Falster er et uomtvisteligt omdrejningspunkt i Knud Romers skønlitterære virke. I debuten ”Den som blinker er bange for døden” (2006) får provinsbyen Nykøbing lidet kønne ord med på vejen, når Knud Romer genbesøger barndomsflækken i erindringen. Oplev Knud Romer kl. 13.15-14 på Biblioteksscenen. Han interviewes af Stig Grøntved Starck.

Kort over paradis

I romanen Kort over Paradis er den voksne Knud Romer (født i 1960 i Nykøbing Falster, Danmark) flyttet til storbyen, men barndommen på Falster spøger stadig.

Gennemgående for Romers bøger er en interesse for at komme til bunds i den egn og historie, som har formet ham som menneske såvel som at beskrive desillusionen som et moderne vilkår. En interesse, der har kostet ham både venner, nattesøvn og synet på det ene øje.

Kort over paradis tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain. Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker - og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion.

Ingen når hjem. 12 år efter den prisbelønnede debut Den som blinker er bange for døden er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og Kort over Paradis viser vejen til helvedet.

Oplev Knud Romer kl. 13.15-14 på Biblioteksscenen. Han interviewes af Stig Grøntved Starck.

Knud Romer

Romer er uddannet i studier i Litteraturvidenskab på Københavns Universitet. Han har modtaget forskellige litteraturpriser, bl.a. BG Banks Debutantpris i 2006, Weekendavisens Litteraturpris i 2006, Boghandlernes Gyldne Laurbær 2007 og Otto B. Lindhardt-prisen i 2015. Kort over Paradis er hans seneste udgivelse, som udkom på Lindhardt og Ringhof i 2018.

Materiale
Materiale