Thomas Korsgaard

"Tyverier" er en samling af femten noveller om hemmeligheder, ensomhed og store forhåbninger. Oplev Thomas Korsgaard kl. 12.15-13 på Biblioteksscenen. Han interviewes af litteraturformidler Therese West Boardman.

Tyverier

I Tyverier skriver Thomas Korsgaard om betydningsfulde øjeblikke i en r-ae-kke personers liv. Om at blive konfronteret med sin fortid på et posthus. Om at kravle ud ad vinduet til en familiefrokost efter at have fået sandheden at vide. Om at være på jagt efter årets nytårsmiddag i en container. Om at forsøge at sælge en forsikring til en døende og meget mere.

Ikke mindst handler fortællingerne om at stjæle ting og sager – og liste hemmeligheder ud af folk – uden at det nogensinde bliver opdaget.

Thomas Korsgaard debuterede som 21-årig i 2017 med Hvis der skulle komme et menneske forbi, og året efter kom fortsættelsen En dag vil vi grine af det. Begge romaner, som i et vist omfang er inspireret af Korsgaards egen opvækst på en gård uden for Skive, fik en overvældende positiv modtagelse, og han er bl.a. blevet kaldt "Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter".

Oplev Thomas Korsgaard kl. 12.15-13 på Biblioteksscenen. Han interviewes af litteraturformidler Therese West Boardman.

Thomas Korsgaard

Thomas Korsgaard er født i 1995 og opvokset uden for Skive. Han er student fra Ørestad Gymnasium og tidligere elev fra skrivelinjen på Vallekilde Højskole. Har blandt andet gjort sig bemærket som skribent for Zetland, hvor han udgav eBogs-singlen Dengang jeg troede, jeg var assistent for Gustav.

Korsgaard debuterede i vinteren 2017 med den meget omtalte og kritikerroste roman Hvis der skulle komme et menneske forbi, der er baseret på hans egen opvækst. Romanen foregår i Nørre Ørum, som er den samme landsby som den forfatteren selv er vokset op i. Romanen fik desuden roser fra Suzanne Brøgger. Statsminister Lars Løkke Rasmussen anbefalede den på Facebook.

Men den vakte også en heftig debat om forholdet mellem virkelighed og fiktion og hvor tæt på, en forfatter kan tillade sig at gå, da forfatterens bror i et interview med Politiken gik ud offentligt og erklærede, at han mente, bogen ikke var baseret på selvoplevede erfaringer. Lokale medier opsøgte desuden borgere i det område, hvor forfatteren voksede op. Heller ikke de kunne genkende romanens fremstilling af deres område.

Romanen er solgt i flere oplag. Thomas Korsgaard har desuden skrevet journalistik og essays for flere nationale medier.

Korsgaard har ingen uddannelse. Han har arbejdet i Politikens Boghal og som handicaphjælper før han blev forfatter. Blandt sine litterære inspirationskilder har han fremhævet Suzanne Brøgger, Naja Marie Aidt og Per Petterson

Materiale
Materiale
Materiale
Materiale
Materiale
Materiale