Arrangementer på Gentofte Bibliotekerne

Arrangementer på Gentofte Bibliotekerne – efteråret 2022

Der er garanti for at blive klogere, godt underholdt eller inspireret, når du besøger Gentofte Bibliotekerne i løbet af efteråret.

Gentofte Bibliotekernes kulturprogram er netop landet, og her får du et overblik over, hvad bibliotekerne byder på i voksenkategorien. 

Her får du overblikket over vores børnearrangementer

Forfattermøder på Hovedbiblioteket

To af tidens mest funklende nordiske forfatterstjerner besøger Hovedbiblioteket dette efterår. Norske Per Petterson gæster Gentofte i anledning af udgivelsen af sin nye roman Mit Abruzzo – og islandske Jón Kalman Stefánsson kommer og fortæller om romanen Dit fravær er mørke

Hovedbiblioteket fortsætter den populære arrangementsform, hvor du på én aften kan møde en hel række forfattere, der holder korte inspirationsoplæg. Du kan møde forfattere som Manu Sareen, Henriette Rostrup, Lotte Garbers og Anne-Marie Vedsø Olesen, der fortæller om deres værker og forfatterskaber. Krimierne har deres helt egen aften, nemlig Mord på biblioteket.

Du kan deltage i en mini-bogmesse med mikroforlag og en temadag om unge forfattere med Fine Gråbøl og Vilma Sandnes Johansen, der skriver om sårbarhed og sorg.

Mød desuden Ursula Andkjær Olsen, der fortæller om Inger Christensen og Nanna Goul, hvis roman Heksens alfabet, foregår på et bibliotek meget lig Gentofte Hovedbibliotek.

Forfatterkvarteret fortsætter

Under corona-nedlukningen tjekkede Gentofte Hovedbibliotek skrivepulsen på over 70 forfattere. Succesen fortsætter til efteråret, hvor Hovedbibliotekets litteraturkonsulent Signe Pallisgaard, der netop har vundet Blixenprisen for Årets litteraturformidler, interviewer en forfatter om deres værk og virke på Gentofte Bibliotekernes Facebookside. Det sker hver anden fredag klokken 11.00.

Følg Gentofte Bibliotekernes Facebookside, så får du et praj, inden samtalerne starter.

Ukraine

Ukrainsk flag

Krigen i Ukraine sætter spor i alle – også i Gentofte Bibliotekernes kulturprogram. En række arrangementer gør dig klogere på konflikten og landet, der er på alles læber.

I foredraget, Ukraine – et lands kamp for identitet, fortæller Thomas Poulsen – kandidat i litteraturvidenskab – om den historiske kontekst, og om nogle af verdenslitteraturens største værker, der belyser de tætte bånd til Rusland.

Du kan også høre oversætter Helle Dalgaard tale med litteraturformidler Christine Fur Fischer om den ukrainske forfatter Serhiy Zhadan. Sidst, men ikke mindst, kan du se – og få en introduktion til – filmen Donbass' fra 2018.

Bliv klogere

Sundhedsguru Chris McDonald fortæller, hvordan du kan sikre en god nattesøvn og blandt andet finde en balance mellem søvn og digitale medier.

Du kan også komme med ind bag facaden på Danmarks mest stormombruste medie Ekstra Bladet og få indblik i utallige, opsigtsvækkende afsløringer, når Poul Madsen fortæller om sin bog Bag Forsiden – medier, magt og Messershit.

Mens inflationen raser, kan du blive klogere på finanskriser gennem tiden, når professor emeritus Finn Østrup, der har skrevet bogen Danske finansielle kriser siden 2000, stiller spørgsmålet: Står vi atter ved foden af en finansiel krise?

Når musikken spiller

Til GentofteNatten den 30. september kan du opleve et brag af en koncert med The Orgelheimers, der spiller en blanding af dansabel surf, blues og soul – og før koncerten er der hyggelig fællesspisning i bibliotekets Café Henning.

Beatklubben byder på en musikalsk tidsrejse til musikforedraget The British Invasion, og i Klub Klassisk kan du blive klogere på operadronningen Maria Callas samt Haydn, Mozart og Beethoven. Klub Jazz inviterer dig til at få et spændende indblik i Dansk Jazzcenter

Forside på Oplev voksen

Efterårssæsonen for voksne starter den 8. august.

Få overblikket og tilmeld dig til efterårets arrangementer

Gentoftes bydelsbiblioteker har også et stærkt og varieret kulturprogram for efteråret 2022:

Jægersborg: Kvinder og videnskab

”Kvinder tilsidesætter al kvindelighed og sømmelighed ved at studere” er et af citaterne i Birgitte Possings bog Argumenter imod kvinder fra 2018. Hør Birgitte Possing fortælle om argumenter for og imod kvinder, der opererer i videnskabens tjeneste.

Mød Amani Meaidi, der som lægestuderende stod i det dilemma, at hun skulle anbefale et lægemiddel uden selv at kende alle dets risici for bivirkninger, og som derfor besluttede at undersøge sagen nærmere. Det blev til en Ph.d., der sikrede hende den eftertragtede Ph.d. Cup.

Også arkitekturen er i højsædet på Jægersborg Bibliotek, når de i anledning af Copenhagen Architecture Festival har inviteret professor Dan Ringgaard fra Aarhus Universitet til at fortælle om steder og stedsans i litteraturen.

Vangede: Foredrag, historie og fællessang

I Vangede kan du blive klogere på den historiske faglitteratur og høre, hvordan tørre årstal og historiske begivenheder kan blive til levende fortællingernår redaktør på bladet Alt om historie Thomas Oldrup, besøger biblioteket som en del af bibliotekets Festival for faglitteratur.

Du kan også høre idéhistoriker, kritiker og journalist Asker Hedegaard Boye fortælle om fodbold som betydningsfuldt fænomen. Med udgangspunkt i bogen Om fodbold spørger vi: Hvad er det, fodbolden kan og hvorfor betyder spillet så meget for så mange?

Også de lokale aktiviteter fylder på Vangede Bibliotek. Deltag i de populære fællessangaftener, kom til quiz, byttemarked eller få dit ugentlige fix af kulturel inspiration til Forfattere om fredagen.

Få overblik over alle efterårets arrangementer på Vangede Bibliotek

Ordrup: På fantasiens vinger

Udklædt kvinde

I anledning af 85-året for udgivelsen af Tolkiens roman Hobbitten og 25-året for udgivelsen af J.K. Rowlings Harry Potter og de vises sten sætter Ordrup Bibliotek spot på fantasygenren. Hvad er fantasy, og er fantasy lødig litteratur?

Lær genren bedre at kende via en række film og foredrag, der beskuer fantasy fra forskellige vinkler i et forsøg på at forstå, hvorfor fantasybøger og -film sælges og udlånes som aldrig før.

Vær også med, når den verdenskendte danske bas-legende, komponist, band-leader, sideman og mentor Bo Stief og Mads Nørgaard Duo kommer og spiller iørefaldende, empatisk, levende og underholdende musik.

Få overblik over alle efterårets arrangementer på Ordrup Bibliotek

Gentoftegade: Blixen og kælderfilm

På Gentoftegade Bibliotek og andre steder i lokalområdet stiller skuespiller Annethia Lilballe skarpt på Karen Blixen. På biblioteket fortolker hun et udvalg af Karen Blixens forunderlige breve i denne one-man forestilling.

Efter en større renovering af bibliotekets underetage, hjemsøger Kultkælderen igen den gamle bankboks under Gentoftegade Bibliotek med kultfilm og uhygge.

I anledning af VM i fodbold til vinter, sætter Lørdags.dok til efteråret fokus på dokumentarfilm om sport. Du kan se filmene: Moon Rider, Kongernes fald, Født til at kæmpe, Mod målet: VM for hjemløse, Jernhårde Ladies, Afghan Muscles, Pelota, Overcoming og Og det var Danmark.

Få overblik over alle efterårets arrangementer på Gentoftegade Bibliotek

Dyssegård: Læs og spis i fællesskab

Til eventrækken Fællesspisning og klassikerfokus fortæller Lise Lotte Frederiksen, der er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab, om en række af de største forfatter gennem tiden. Efter foredragene kan du deltage i fællesspisning med mad fra Café Henning. Du bliver klogere på James Joyce, Ernest Hemingway og Herman Bang.

Dyssegård får også besøg af en af de helt store danske forfattere. I et underholdende og livsbekræftende foredrag tager Søren Ulrik Thomsen tilhøreren med ned i erindringen med udgangspunkt i sin anmelderroste bog Store Kongensgade 23.

Glæd dig også til Poesi og picnic samt en fortsættelse af de populære Livestreamings-aftener, hvor førende forskere gør komplekse emner tilgængelige for alle.

Få overblik over alle efterårets arrangementer på Dyssegård Bibliotek