Alex Frank Larsen

Danskere i verden på Dyssegård Bibliotek

Tusindvis af danskere har igennem tiderne forladt Danmark for at afsøge nye muligheder og eventyr. I fodsporene på nogle af disse – både kendte og ukendte – danskere sætter Dyssegård Bibliotek fokus på deres aftryk i verden og historien med arrangementer fro både børn og voksne.

Arrangementer for børn

Vi inviterer til forskellige workshops, hvor vi blandt andet bliver inspireret af H.C. Andersen, Ole Henriksen og Andreas Mogensen.

Dreng bygger rumraket

Workshop: Rumraketter (4-8 år)

Lørdag den 25. februar kl. 11.00

I 2015 var Andreas Mogensen den allerførste dansker, der blev sendt ud i rummet. Det var en mission på otte dage, og vi skal selvfølgelig også på rummission.

Derfor laver vi rumraketter i pap med masser af pynt. Du skal også lave dit eget space-badge, som man skal have, når man er en rigtig astronaut.

Book billetter til workshoppen her

Motiv fra filmen

Rumfilm (fra 7 år)

Mandag den 27. februar kl. 15.00

Vi tager turen ud i rummet og viser en animationsfilm om et abe-astronauthold. Vi følger en abe, der er barnebarn af den første abe i rummet, og som derfor bliver medlem af en ekspedition, der skal lede efter en forsvunden rumsonde.

Book billet til Rumfilm her

Ingredienser til sæbe

Workshop: Sæbe (8-12 år)

Lørdag den 4. marts kl. 10 og igen kl. 11.30

Ole Henriksen er kendt for sit gode humør og sine skønhedsprodukter. I denne workshop kan du gå i hans fodspor og lave din egen velduftende sæbe.

Naturforeningen Clorofille kommer og guider os, så blandingen bliver helt perfekt, allergivenlig og naturlig. Medbring en lille form eller beholder til en fast sæbe.

Book billet til sæbe-workshop her

papirklip

Workshop: Papirklip (7-12 år)

H.C Andersen er ikke kun verdensberømt for sine mange eventyr men også for sine fine papirklip.

I denne workshop skal du lære at klippe en silhuet i sort karton. Vi har materialerne, og Tine fra børnebiblioteket hjælper undervejs.

Book billet til papirklip her

Arrangementer for voksne

I voksen-kategorien byder vi både på film med danske skuespillere, der har opnået stor international anerkendelse og foredrag om et liv som sportsjournalist med hele verden som arbejdsplads og så skal vi med Eventyrernes klub på jordomrejse.

Viggo Mortensen

Film med Viggo Mortensen

Lørdag den 18. februar kl. 12.00

Langt inde i en skov isoleret fra det omkringliggende samfund bor Ben (Viggo Mortensen) med sine seks børn. Ben har dedikeret sit liv til ét formål: at sikre at hans børn bliver ekstraordinære mennesker ved hjælp af hård fysisk træning og intellektuel skoling.

Men da en tragedie rammer familien, er de nødt til at forlade det paradis, de selv har skabt og tage ud i det omgivende samfund, hvor Bens idealer om faderskab og det gode liv bliver sat på prøve.

Book billet til filmen her

Erik Berth

Erik Berth: Et arbejdsliv i sportens tegn

Tirsdag den 21. februar kl. 17.00

Den kendte sportsjournalist Erik Berth har gennem en menneskealder dækket de største internationale sportsbegivenheder.

Kom og hør et spændende foredrag om at tilbringe store dele af sit professionelle liv i verdens afkroge uanset den internationale politiske dagsorden.

Book billet til Erik Berth-foredraget her

Jesper Christensen

Film med Jesper Christensen

Lørdag den 4. marts kl. 12.00

Filmen følger kongen i de fatale dage fra den 8. - 11. april 1940, hvor Norge angribes af Tyskland. Et Norge, der ligesom Danmark, var totalt uforberedt og naivt i forhold til den trussel, som Nazi-tyskland udgjorde.

Filmen følger den ældre konges udvikling fra at være marionet og kransekagefigur med personlig manglende handlekraft til at blive en skikkelse, landet samles om, da regeringen med en vattet statsminister i spidsen, træder tilbage.

Book billet til filmen her

Alex Frank Larsen

Foredrag: De eventyrlige – Jorden rundt

Torsdag den 16. marts kl. 17.00

Gennem mere end 80 år har 486 medlemmer i Eventyrernes Klub knyttet Danmark og den store verden tættere sammen gennem deres storslåede oplevelser i alle afkroge af jorden og himmelrummet.
 
Det har de beskrevet i et pragtværk af en bog i anledning af jubilæet. Mød bogens redaktør Alex Frank Larsen, der er berejst journalist, forfatter og tv-producent.
 

Sidse Babett Knudsen

Film med Sidse Babett Knudsen

I en mystisk midteuropæisk verden går alle kvinder klædt i vintage adelskostumer og er ivrige insektsamlere. Møl-eksperten Cynthia har et avanceret erotisk forhold til Evelyn med Cynthia som den kontrollerende dominatrix og Evelyn, der udlever sin fantasi som underdanig stuepige.

Da Evelyn får et godt øje til én af byens andre kvinder, udfordres Cynthias position, og det psykologiske magtspil intensiveres. 

Book billet til filmen her

Karen Blixen

Film: Karen Blixens Afrika

Lørdag den 25. marts kl. 12.00

Karen Blixens selvbiografiske værk Den afrikanske farm, der er skrevet under pseudonymet Isak Dinesen i 1937 og hendes værk Skygger på græsset ligger løst til grund for den amerikanske dramafilm fra 1985, som vi viser denne eftermiddag.
 
I hovedrollerne ser vi Meryl Streep og Robert Redford. Filmen, der er instrueret af Sydney Pollack, modtog 28 filmpriser, de syv af dem Oscar-statuetter.