Foto: Jørgen True
Foto: Jørgen True

Filmskole for hjemsendte børn

06.01.21
Hvordan kan filmmediet bruges i undervisningen i forbindelse med hjemmeskoling?

Vi har et par bud! Idéerne til at lave film kan selvfølgelig også bruges i børnenes fritid. 

Til indskoling: Appen “Filmcentralen for de yngste”

Denne app er oplagt at arbejde med for de alleryngste i indskolingen. 
Appen er fyldt med gode film med pædagogisk materiale og aktiviteter tilkoblet. Der er vejledning til hvordan man laver sin egen film på en sjov og enkel måde.

Appen er udviklet af Det Danske Filminstitut. Læs mere om appen her (der er også link til download). 

Indskoling og mellemtrin: Lav din egen stopmotionfilm med Film-X animation

Det Danske Filminstitut har udviklet en app de kalder Film-X animation. Med den kan du lave din egen lille animationsfilm, også kaldet stopmotion eller flyttefilm. Stopmotion henviser til den teknik man bruger. Stopmotionfilm består af en masse enkeltstående billeder efter hinanden. Processen går ud på at flytte genstande og figurer lidt ad gangen og tage billeder efter hver bevægelse. Når man afspiller billederne, ser det ud som om figurerne bevæger sig af sig selv. Det er en super sjov måde at lave film på, meget enkelt og lige til at gå til.

IDÈ: Måske er der en oplagt skoleopgave, som kan laves som stop-motion film? Eller en film som handler om elvernes fedeste oplevelse i juleferien? Appen er gratis og kan bruges på enten tablets eller smartphones. 

Find materiale, vejledninger  og mere inspiration til Film-X animation her. 

Indskoling og mellemtrin: Real-film og iMovie

Det er oplagt at bruge kameraet i sin telefon eller på sin tablet til optage film med. Noget alle skoleelever i forvejen kender til. Når man optager direkte, uden brug af stopmotionteknik, kalder man det i filmsprog real-film. Har man en iPad eller en Iphone kan man redigere sine optagelser i programmet/appen iMovie. Det er ret nemt at gå til, og der er mulighed for både at lægge lyd og musik på filmen plus meget mere.

IDÈ: Måske kunne eleverne lave deres egen nytårstale? Hvordan er året gået og hvad glæder de sig mest til i løbet af 2021. 

Læs mere om filmundervisning her. 
 

Filer