Bogsnak i det grønne
Bogsnak i det grønne

Forkæl dig selv med bogsnak i naturen

14.04.16
Grønt er godt for sjælen, og det samme er læsning. Ny arrangementsrække kombinerer litteratur med natur.

I løbet af foråret og forsommeren vil du kunne møde et hold af læsere, der taler om bøger i grønne omgivelser i Hellerup, i Charlottenlund og i Vangede. Læserne er en del af de nye litteraturvandringer, eller bookwalks, som Gentofte Bibliotekerne netop nu lancerer. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på én og samme tid. 

Læsning som hverdagsterapi

Det er litteraturformidler Christine Fur Fischer, der har sat gang i bogsnakken udendørs og vil føre læserne igennem de grønne områder og ind bøgernes verden. Christine er optaget  af litteraturens terapeutiske effekter. Hun fortæller: 

- Læsning som terapiform er ikke noget nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som medicin for sjælen. I dag kan hjerneforskningen slå fast, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur. Når vi taler om Litteratureterapi, så handler det om den form for hverdagsterapi, man kan få gennem læsning.

Naturen i og omkring litteraturen

Du kan få de gode bogsnakke ude i naturen i april, maj og juni – tre bøger danner udgangspunkt for de i alt seks ture. Det er bøger, der har menneskets samspil og kamp med naturen i fokus: Det er Jean Giono: Manden der plantede træer, Erlend Loe: Doppler og Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet – sidstnævnte kan du tale med om i Charlottenlund Strandpark.

Læs mere om LitteNatur i Vangede >

Læs mere om BookWalks i Charlottenlund og Øregårdsparken >

Bestil bøgerne herunder eller bed om hjælp på dit lokale bibliotek. 

Materialer