Livestream: Leonora Christina Skov og Rane Willerslev i samtale om ”det at være menneske”

Glæd dig til et enestående møde mellem forfatter og museumsdirektør Rane Willerslev og forfatter Leonora Christina Skov i samtale om ”det at være menneske” den 26. marts kl. 19-20.

Link til video

Du kan gense arrangementet på Facebook her.

Eller i nedenstående video.

 

Om arrangementet

To personer med hver deres faglige udgangspunkt mødes om hvad det vil sige at være menneske. Leonora Christina Skov har afsæt i skønlitteraturen og æstetikken og Rane Willerslev i videnskaben.

Leonora Christina Skov er en prisbelønnet forfatterinde, foredragsholder, skribent og kritikker som har viet sit arbejdsliv til at skrive. Skov har skrevet romaner, artikler, debatindlæg, anmeldelser. Alt sammen med en personlig og faglig indgangsvinkel som har fanget læserne og skrevet med indlevelse og indsigt i sine ord.

Skov har en mag.art i litteraturvidenskab og har forfattet seks romaner. Senest Den, der lever stille, som fik flotte roser, stort salgstal og blandt andet vandt De Gyldne Laurbær i 2018.

Hendes skrivestil er personlig, nærværende og rørende for mange læsere. Især Den, der lever stille, var en personlig og privat udfordring for Skov at skrive, da det var mange års tanker og frustrationer som kom under pennen.

Hvordan har bøgerne, menneskerne og relationer haft indflydelse på hende som det menneske hun er og tanker om ”det at være menneske”?

Rane Willerslev er en berejst, uddannet og erfaringsdannet mand som har haft virke flere steder i verden. For at hente empiri i akademisk sammenhæng, men også for at erfare på egen krop og udforske de antropologiske og etnografiske horisonter.

En moderne Indiana Jones som har været pelsjæger i Sibirien og i undervisningslokalerne i Oslo, Manchester og Grenada som professor. Derudover har Willerslev været chef for den Etnografiske Samling på Moesgaard Museum. I øjeblikket arbejder Willerslev som direktør for Nationalmuseet.

Willerslev har en anderledes tilgang til forskning, ledelse og er en karakter som ikke er bange for at gå alternative veje i en forskerverden hvor traditioner ofte er svært at finde kreative måder at udfordre dem på. Det har Willerslev alligevel gjort et forsøg på og ansættelsen på Nationalmuseet må betragtes som en blåstempling af dette.

Blandt andet er Willerslev ikke afvisende for animisme og spiritualitet inden for dyr, men betragter dette som en retning som forskningen er nødt til at undersøge, inden den afvises.

Desuden har Willerslev skrevet flere bøger. Senest Ekspeditioner – Fra tundraen til savannen som er en samling af erindringer fra de mange ekspeditioner og oplevelser.

Mennesket inden for ”folket” og hvordan mennesket har udviklet sig henover år og dag og årtusinder. Hvordan har strømningen været for diverse folkeslag og grupperinger i tidens løb. Hvordan har det antropologisk set udviklet sig for individet og i fællesskabet, at være menneske? Samt har gruppering og socialisering ændret sig i tidens løb? Hvordan det at være menneske udviklet sig i den holocæne periode? Hvor har sproget og litteratur haft en indflydelse på mennesket? Hvordan er det at være menneske? Er det noget som foregår oppe i hovedet, i samvær med andre eller en god blanding, men hvilken blanding?

Livestreamings-arrangementet er en del af projektet "Viden og oplevelser live med bibliotekerne", som er et samarbejde mellem 6 danske biblioteker. Her mødes en fag- og en skønlitterær forfatter om et givent emne. Projektet løber af stablen i løbet af foråret/efteråret 2021 og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Glæd dig til en række sjove, rørende og inspirerende møder. Samtalerne streames online og kan derfor ses hjemme fra sin sofa.

Livestream link

Se med mandag d. 29. marts kl. 19-20.

Du kan livestreame arrangementet fra Facebook-eventsiden her. 

Materialer