OPLEV på bibliotekerne – efterårets program er ude nu!

Store forfatternavne, musikkoncerter, hands-on aktiviteter og fortryllende film – Gentofte Bibliotekerne udbyder et hav af arrangementer i efteråret og du er inviteret.

Efteråret danner ramme for både oplysning, inspiration og fordybelse på Gentofte Bibliotekerne, hvor scenen endnu engang er sat til store kulturoplevelser.

Der er masser af stjernenavne i spil. På den skønlitterære front kan du bl.a. møde forfattere som Knud Romer, der 12 år efter debuten er aktuel med den svære toer. Kim Leine lægger vejen forbi og fortæller om sit forfatterskab og forholdet til Grønland. Jesper Wung-Sung taler om sin kinesiske oldefar, der kom til Danmark i 1902 og blev udstillet i den kinesiske landsby i Tivoli, og Caroline Albertine Minor fortæller om sin novellesamling Velsignelser, der er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.

Der er musikkoncerter med bl.a. Thorbjørn Risager Trio, der forfører med blues i verdensklasse, og noget så unikt som grønlandsk indie americana folk leveret af den fremadstormende grønlandske sangerinde Nive Nielsen, der også er aktuel som skuespiller i Ridley Scotts tv-serie The Terror.

TV-vært Abdel Aziz Mahmoud og hans mor Souad Taha kommer på besøg og fortæller om at forlade alt det, de kender, og starte et nyt liv. Politisk kommentator Hans Engell slår også vejen forbi og dykker ned i historien bag berømte citater i dansk politik, mens Niels-Birger Danielsen med sin bog Modstand, der handler om den danske modstandsbevægelse, bl.a. beretter om, at Gentofte var et centralt område i frihedskampen.

Efteråret byder også på masser af sjov for børn og unge. Til den stort anlagte bogfest for børne- og ungelitteratur i september kan den yngre demografi bl.a. opleve Kip Fupz Aakeson, høre oplæsninger, quizze og deltage i workshops. Og så er der masser af teater, kreaklubber, fællesspisninger og koncerter på tapetet for børn og unge i efteråret.

Du finder det fysiske OPLEV-program på dit lokale bibliotek. Du kan også læse det online herunder eller hente det som pdf for voksne her og børn her.

Klik på billedet for at se det i fuld skærm og tryk ESC når du vil væk fra det store format igen.


Vi glæder os til at byde dig velkommen til et varieret program på Dyssegård, Gentoftegade, Jægersborg, Ordrup, Vangede og Gentofte Hovedbibliotek.

Hold dig opdateret i bibliotekets arrangementskalender for eventuelle ændringer i programmet.

Materialer