Sommerbogen 2018

07.06.18
Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen, og fra den 15. juni går det løs igen.

Bag konkurrencen står landets folkebiblioteker, og Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie.

Konceptet er enkelt: Fra d. 15. juni – 25. august kan alle børn mellem 7 og 14 år anmelde bøger og vinde præmier. Sidste år blev der lavet intet mindre end 15.093 anmeldelser på biblo.dk.

”Det bedste ved at vinde Sommerbogen var, at jeg fik en følelse af, at andre syntes det er sejt, at man læser mange bøger og er god til at anmelde dem. Det var derfor jeg deltog. Og så er præmierne ret vilde!”
Citat: Siri Bennekou, vinder af ”Bedste skrevne anmeldelse 11-14 år” i Sommerbogen 2017.

Børnene vælger selv, hvilke bøger de vil læse, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video. Det eneste, der kræves for at være med, er et Unilogin og en profil på biblo.dk. Når børnene har læst og anmeldt mindst tre bøger, afleverer de et læsebevis og vælger en bogpræmie på biblioteket - der er præmier til alle! På biblo.dk er der også daglige bogpræmier på højkant og desuden hovedpræmier i form af en iPad Mini til de fem anmeldelser, som til sidst kåres som de allerbedste af bibliotekarer og Biblos redaktion.

Hent et startkit på biblioteket og få tips til god sommerferielæsning! ​Startkit kan hentes i hele perioden. 

Gentofte Bibliotekerne holder åbent hele sommeren med ændringer i den betjente tid i visse perioder for Dyssegård, Gentoftegade, Jægersborg, Ordrup og Vangede Bibliotek. Læs mere her.

(PR foto: Hanne Hvattum)

Materialer