Ny strikkeklub på Hovedbiblioteket

Strik i godt selskab på Hovedbiblioteket

02.02.17
De to strikkeentusiaster Birgitte og Luna har taget initiativ til en strikkecafé på Hovedbiblioteket. Her vil der være håndarbejde mellem hænderne, men det er snakken og samværet, der er i centrum.

Birgitte Breuning og Luna Grunnet kendte ikke hinanden før Hovedbiblioteket introducerede dem for hinanden. Nogenlunde samtidig tog de to nemlig kontakt til Hovedbiblioteket, fordi de ville starte en strikkecafé. De ville selv stå for det, men biblioteket skulle være rammen. Nu er Strikkecaféen en realitet med opstart torsdag d. 9 februar kl. 14-17.

Det sociale i centrum

Birgitte Breuning har en baggrund som håndarbejdslærer og forfatter til bøger om håndarbejde, og hun kontaktede biblioteket, efter hun fik idéen til at mødes om håndarbejde i forbindelse med en snak i Kildeskovshallen. Luna Grunnet har erfaring fra andre strikkecaféer i København, og hun ved, at konceptet kan noget – derfor tog hun kontakt:

"Jeg er altid kreativ, men i strikkecaféen kommer det sociale i centrum. Snakken kan tage mange veje, når man har strikketøjet mellem hænderne", fortæller hun og fortsætter: "Generelt er der stor interesse for håndarbejde i disse år – og også for fællesskaber omkring det, så jeg håber, mange vil være med."

Også for nybegyndere og nye borgere.

For Birgitte er både udveksling og inspiration et vigtigt element i strikkecaféen, og det gælder på flere niveauer. 

"Vi forestiller os også, at vi kan inspirere hinanden og lære af hinanden – få nye ideer og teknikker. Det er en hyggelig måde at mødes på, og vi forestiller os, at der altid vil være nogen der taler engelsk, så det er også en god måde at møde andre, hvis man er ny i Gentofte."

Selvom navnet er Strikkecafé, så skal det ikke forstås som en begrænsning. Man skal bare tage sit håndarbejde med – om det så er strik, broderi, hækling eller noget helt fjerde. Alle er velkomne – uanset niveau. Begyndere vil kunne få hjælp til at komme i gang.

Strikkecaféen holder til på Hovedbiblioteket torsdag i de lige uger.  Første gang er torsdag d. 9. februar kl. 14-17 på Hovedbiblioteket. Følg med i Det sker-kalenderen

Mere kreativitet og samvær

Klør det i fingrene efter at lave endnu mere håndarbejde i selskab med andre? Så prøv at besøge nedenstående inititiativer. 

Strik og hækling for alle, hver onsdag kl. 16.30 - 18.00 på Vangede Bibliotek. 

Drop-in strik, sidste mandag i hver måned, kl. 16.00 - 18.00, Gentoftegade Bibliotek.

Let's stitch 2-gether, sidste onsdag i hver måned, kl. 16.00 - 18.00, Gentoftegade Bibliotek.  

Husk at biblioteker har masser af bøger om håndarbejde! Find et lille udvalg nedenfor, søg i biblioteksbasen eller personalet på dit lokale bibliotek. 

Materialer
Birgitte Breuning: Hippe hylstre i jacquard-hækling
Reservér
  • Bog

Hippe hylstre i jacquard-hækling

Af Birgitte Breuning (2015)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Ideer til strikkede bælter

Af A. Krause (2015)
Læs mere
Elisabeth Sonnichsen Brinch: Strik & hækl med fine detaljer
Reservér
  • Bog

Strik & hækl med fine detaljer

Af Elisabeth Sonnichsen Brinch (2005)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Broderier og nostalgier. Nr. 1

Af Elin Berthelsen (2010)
Læs mere