Nyt Makers på Gentofte Hovedbibliotek

Sving hammeren i FABIland

10.02.17
FABIland er navnet på Gentofte Bibliotekernes nye Maker Space. Startskuddet lyder i vinterferien, hvor børn og voksne sammen er inviteret til at bygge Noahs ark og alle de dyr, der ikke kom med.

I børneafdelingen på Gentofte Hovedbibliotek står en kulørt kommode fyldt til bristepunktet med klodser, dimsedutter, kasserede actionmænd, løse Barbie-ben, dingenoter og pailetter. Kommoden rummer FABIlands materialelager, og fra og med vinterferien er børn og voksne inviteret til at trække i arbejdskitlerne og indtage kommodens herligheder sammen. 

Byg de dyr Noah ikke tog med på Arken

FABIland skal fungere som et såkaldt Makers Space; et nyt, kreativt frirum i Hovedbibliotekets børneafdeling, hvor børn og voksne i fællesskab kan banke og bygge ud fra et tema. Det første tema i FABIland læner sig op af børneafdelingens februartema, nemlig Noahs ark. Udstyret med limpistol, skruer, spateler og plasticperler kan familier være med til at bygge alle de dyr, som Noah ikke havde plads til på arken. Det kan være den syvsnudede dværgsnegl, benhjørningen eller det bepakkede skruemarsvin. Kun fantasien sætter grænser. 

Dyrene pynter biblioteksrummet

Det er Stine Worm Sørensen, uddannet scenograf og kendt fra aktiviterne Papirsnedkeriet, Livlig Lørdag og Barndommens gade, der har udviklet FABIland og som vil lede slagets gang. Der er et begrænset antal pladser, men de børnefamilier der ikke får plads kan glæde sig til næste gang, der er FABIland og i øvrigt nyde de flotte dyr, der vil blive stående i biblioteksrummet i en periode. 

Tilmeld dig FABIland: 

Tirsdag den 14. februar kl. 10.00 - 11.00 og kl. 12.00 - 13.00.

Onsdag den 15. februar kl. 10.00 - 11.00 og kl. 12.00 - 13.00.

Fredag den 17. februar kl. 10.00 - 11. 00 og kl. 12.00 - 13.00.