Tid til jul på biblioteket

27.11.17
Der er garanteret julestemning for børn og deres familier på Gentofte Bibliotekerne. Glæd jer til filmjulekalendere, pakkekalenderleg, workshops, juleteater og luciaoptog, knas og bagværk.

Julen handler som bekendt i høj grad om mad og lækkerier, og på Gentofte Hovedbibliotek kan du komme til workshop med arkitekt Julie Dufour og designer og chokoladeelsker Helle Abild. Byg og mal dit eget julehus og pynt det med hjemmelavet konfekt. Det er lørdag den 2. december, og der er opstart på workshoppen kl. 11.00, 12.00 og 13.00. Onsdag den 6. december er der risengrød på menuen til årets sidste Ulvetimen-arrangement på Gentofte Hovedbibliotek. Kom og syng julesange og hør julehistorier fra kl. 16.30-18.30

Pynt til julegaverne, engle til træet og juledekorationer

I det faste værksted Papirværkstedet på Gentofte Hovedbibliotek torsdag fra 15.00 – 17.00 kan du i december få hjælp til at gøre din julegaveindpakning ekstra personlig. Den 7. december er der til-og-fra-kort-værksted og den 14. december handler det om at lave flotte sløjfer.  Vil du lave fine engle, fx til juletræet, så kig forbi Dyssegård Bibliotek lørdag den 9. december kl. 12.00 til 14.00. Kunstner Mette Wille står klar til med spændende materialer. Vil du lave juledekorationer af naturmaterialer, så kom forbi til workshop med Grøn Guide lørdag den 2.december kl. 11.00 – 13.00 på Gentoftegade Bibliotek.

Lucia og lusekatte

Ingen jul uden lucia. Tirsdag den 12. december kan du prøve at bage luciaboller, også kaldet lusekatte, i Barndommens gade. Du kan også høre historien om pigen Lucia og hvorfor vi fejrer lucia i dag og klippe flotte luciakroner. Det er fra kl. 15.00 til 17.00 på førstesalen på Gentofte Hovedbibliotek. Vil du se et flot luciaoptog, så mød op på Gentofte Hovedbibliotek fredag den 15. december, hvor Musikskolens Sangloppekor bærer lyset frem igennem biblioteket og synger julesange. Det er fra kl. 16.30 – 17.00.

Juleteater, julemad og julefilm

Tirsdag den 12. december kan du se Teater Lille Hest spille historien ”Nissen der ville være berømt”, frit efter Kim Fupz Aakesons fortælling. Efter forestillingen er der julehygge og julemad . Husk at købe billet i forvejen på genbib.dk/jul. Det er kl. 16.00 – 18.30 på Vangede Bibliotek. Vil du hellere se film, kan du nyde historien om en kendt grøn trold, der skal lære alt om julens traditioner. Det er torsdag den 14. december kl. 16.00 – 17.30 på Dyssegård Bibliotek, og biblioteket byder på pebernødder.

Julefred på Garderhøjfortet

Garderhøjfortet og Jægersborg Bibliotek inviterer til julehygge torsdag den 14. september 17.00 – 20.00. Kom og vær med til at klippe gammeldags julepynt, finde drillenisser og høre mere om julefreden i 1914. Kig også forbi køkkenet og få en varm kop gløgg fra brændekomfuret.  Arrangementet foregår på Garderhøjfortet, men du skal bestille billetter på genbib.dk/jul

Gavekalenderleg i Vangede

Gå på gavejagt på Vangede Bibliotek hver dag i hele december måned på Vangede bibliotek. Nisserne har været på spil og har gemt en pakkekalendergave blandt pegebøger, julefilm eller gyserhistorier, og den der finder dagens gave må beholde den. Er du i ekstra julestemning kan du også klippe julepynt på biblioteket og deltage i julequizzen.

Filmjulekalender i Gentoftegade

Vil I holde pause fra juleræset, kan I smutte indenom biblioteket på Gentoftegade. Her er der filmjulekalender alle dage i december, bortset fra om søndagen. Biblioteket har fundet hyggelige og sjov kortfilm frem, og I behøver ikke tilmelde jer på forhånd. Se alle tidspunkter og titler på filmjulekalenderen her.