Anbefaling: Jonathan Safran Foers 'Her er jeg'

Jonathan Safran Foers længe ventede tredje roman sammenfletter elegant en families skæbnesvangre udvikling med kriser i den omkringliggende verden.
Den amerikansk-jødiske Bloch-familie står foran at skulle fejre deres ældste søns bar mitzvah, da det kommer frem i lyset, at sønnen har gjort noget, der er så utilgiveligt, at det hele måske må aflyses.

For faderen Jacob er det et dilemma, som udstiller hans inkompetence som far, og for moderen Julia er det en påmindelse om de ofre, der hører til moderskabet. For de tre brødre Sam, Max og Benjy er det endnu et bevis på, at de voksne ikke altid ved, hvad de gør. Midt i krise, kaos og skilsmissetanker får de så oven i købet besøg af deres larmende, brovtende israelske slægtninge, som skal underholdes og vises rundt i Washington, samtidig med at sokkerne stadig skal vaskes. Og hunden er blevet inkontinent - og der indtræffer en katastrofe i Mellemøsten, som vender op og ned på det hele.

Hen over fire tumultariske uger i vores tids Washington fortælles historien om en kriseramt familie i opløsning. Og om livet efter. Selve betydningen af det at 'have hjemme' er på spil – og det fundamentale spørgsmål om, hvor levende et menneske kan tåle at være.

Her er jeg er en overraskende, bevægende og begavet bog fra stjerneforfatterens hånd.

Materialer