Ariel Levy og bogen The Rules Do Not Apply

Biblioteket anbefaler: Bogen: "The Rules Do Not Apply: A Memoir"

"The Rules Do Not Apply: A Memoir" er en stærk selvbiografi om at have alt i livet og så miste det på brutal vis igen.

Ariel Levy er fast skribent på The New Yorker Magazine og prisvindende essayforfatter. Hendes erindringsbog The Rules Do Not Apply: A Memoir fra 2017, der ikke er oversat til dansk (endnu), tager udgangspunkt i essayet Thanksgiving in Mongolia, som vandt den amerikanske National Magazine Award for Essays and Criticism.

Bogen er fortællingen om Ariels ønske om at leve et vildt og poetisk – og ukonventionelt – liv med masser af eventyr, rejser og frihed til at gøre præcis, hvad hun har lyst til. Men den er samtidig en refleksion over de konsekvenser, som det ønske afføder.

Ariel arbejder sig op i hierarkiet på The New Yorker og vil gerne være udlandskorrespondent. Som 28-årig bliver hun fastansat, og som 35-årig er hun endelig på vej til Johannesburg for at skrive en af den slags artikler, hun altid har drømt om at skrive.

En artikel om den omdiskuterede sydafrikanske løber Caster Semenya, der er både verdensmester og olympisk guldvinder på 800 m – og født som kvinde, men med XY-kromosomer og naturligt forhøjede testosteronniveauer, der gør, at hendes præstationsniveau ligger mellem kvinder og mænds.

Ønsket om et barn

I samme periode bliver Ariel kæreste med Lucy, som hun senere bliver gift med. Deres liv sammen er en stor fest med drinks og tømmermænd i en fast cirkulær bevægelse, samtidig med at de etablerer sig i faste roller og indretter deres drømmehus på Shelter Island.

De vil gerne have et barn og forsøger derfor at skære ned på deres alkoholforbrug. Det går bedre for Ariel end for Lucy. Det virker på Ariel, som om alle hendes veninder bliver mødre, og hun mærker selv den biologiske trang til at blive mor. Sammen med Lucy finder de en mandlig bekendt, som gerne vil være donor og biologisk far til deres barn.

Ariel bliver insemineret og gravid, men 20 uger henne i graviditeten aborterer hun, mens hun er på en opgave i Mongoliet. Hun føder sin søn alene på et hotelværelse, og i ti minutter lever den lille dreng, mens Ariel er ved at forbløde.

Da hun kommer hjem til New York igen, er hun forandret, hendes ægteskab går i opløsning, og hun skal forsøge at genopfinde sig selv. I den proces kommer den sydafrikanske læge, som hjalp hende gennem aborten i Mongoliet, til at spille en større og større rolle.

Stærk fortælling

The Rules Do Not Apply er en stærk selvbiografi om sammenstødet mellem idealer og biologi, mellem en ung kvindes drømme og den ubønhørlige og utilregnelige virkelighed. Om nedturen, når den rammer efter år fyldt med succes og udlevelsen af drømme. Og hvordan man rejser sig igen til et forandret liv efter at have ramt den absolutte bund.

Bogen er tilgængelig som e-bog eller lydbog via e-Reolen Global, hvor du kan låne den med dit bibliotekslogin.

Portræt af Ariel Levy

Ariel Levy

(f. 1974) og debuterede i 2005 som forfatter med bogen Female Chauvinist Pigs: Women and the Rise of Raunch Culture, som kritiserer den superseksualiserede amerikanske kultur og objektiviseringen af kvinder.

Materialer