Biblioteket anbefaler "Sluk" af Imran Rashid

Den danske læge Imran Rashif har undersøgt, hvad det betyder for den fysiske og mentale sundhed at leve livet online.

Rør du mere ved din telefon, end ved dine børn? Føler du irritation og ubehag, hvis du ikke kan læse beskeder, mens du sidder i et vigtigt møde? Har du svært ved at huske telefonnumre og ved at finde rundt i byen uden at bruge din telefon som vejviser? Får du abstinenser, når I er sommerhus uden mobildækning? Glemmer du at lytte efter, hvad dine børn fortæller om dagens oplevelser, fordi du lige skal tjekke din telefon? Kigger du på telefonen, mens du ser TV?

Så er du er ikke alene - faktisk er millioner - hvis ikke milliarder - af mennesker over hele kloden på vej til at blive digitale junkier. Og det er ikke kun et problem i forhold til din opmærksomhed, koncentration og dit nærvær. Det er også et problem for dit fysiske og mentale helbred.

Meget tyder på, at der er tale om en skjult risikofaktor, som inden for en kort årrække risikerer at overhale alle de øvrige livsstilsfaktorer, der i dag slår mennesker ihjel. Nemlig det digitale informationsoverload, som truer med at sende en hel generation ud i et liv fyldt med digitale følgesygdomme som stress, søvnbesvær, koncentrationsbesvær og andre opmærksomhedsforstyrrelser.

Den danske læge Imran Rashid har undersøgt, hvad det betyder for den fysiske og mentale sundhed at leve livet online og filtrere massive mængder data gennem hjernen. I denne tankevækkende, bekymrende og provokerende bog giver Rashid sit bud på, hvordan du genvinder kontrollen over dit digitale liv og bruger tid på det, der er vigtigt for din sundhed og livskvalitet.

Om Imran Rashid

Imran Rashid (f. 1977) er speciallæge i almen medicin og til daglig ansat som innovationschef ved Aleris-Hamlet Privathospitaler. Han er hjernen bag flere populære sundheds-apps, foredragsholder og underviser gennem mange år i emnet tværkulturel kommunikation i sundhedsvæsenet. Og så er han tidligere landsholdkæmper i 9 år på det danske Taekwondo-landshold!

Materialer