Billede fra spillet Trüberbrook.
Billede fra spillet Trüberbrook.

Biblioteket anbefaler spil: Trüberbrook

"Willkommen in Trüberbrook." Biblioteket anbefaler Nintendo Switch-spillet 'Trüberbrook', der er fyldt med mysterier, skøre personager, tidsrejser og parallel universer - og overvejende for voksne. Læs mere og reserver spillet nederst i artiklen.

Vesttyskland. Sommeren 1967. En støvet flække i naturskønne omgivelser. Ved bredden af en stor sø, omgivet af skov og bjerge. Det perfekte sted til en fredelig sommerferie.

Det tror den amerikanske videnskabsmand Hans Tannhauser i hvert fald, da han på mystisk vis vinder en ferie og drager til den lille tyske landsby Trüberbrook. Men der sker mystiske ting i dette "point n' click” sci-fi adventurespil. Ikke mindst da Tannhausers forskningspapirer om kvantefysik forsvinder.

Billede fra spillet Trüberbrook.

Trüberbrook er et spil fyldt med mysterier, skøre personager, tidsrejser og parallel universer. Med sit særlige visuelle udtryk, der er skabt ved at opbygge alle scener som håndlavede miniature før de er blevet digitaliseret, emmer spillet af brun 60’er nostalgi. En nostalgi midt imellem Bjergkøbing Granprix og Fawlty Towers, krydret med mystik og uhygge fra Twin Peaks og The X files-serien.

Hvis du ikke sov for meget i tysktimerne, skal spillet selvfølgeligt spilles på originalsproget, tysk. Ellers må du, som mig, nøjes med den engelsk-dubbede udgave, som heldigvis er indtalt med tyk tysk dialekt. Herligt.

Spillet er dejligt langsomt. Men også med irriterende puzzles og megen gåen frem og tilbage. Hertil en skør og finurlig historien der ikke er stringent hele vejen igennem spillet. Men hvis du kan se igennem disse fejl, er det et visuelt utroligt smukt spil, der er pragtfuldt at gå på opdagelse i.

Det er et spil, der overvejende henvender sig til et voksent publikum. Så når ungen er lagt, er det tid til at låne PS4’en eller Switch’en og gå på opdagelse i Trüberbrook.

God fornøjelse!
Kåre Andersen
Bibliotekar DB på Gentofte bibliotekerne

Billede fra spillet Trüberbrook.