Biblioteket anbefaler 'Tyverier' af Thomas Korsgaard

"Det er intet mindre end herligt at se Thomas Korsgaard folde sig så smukt ud som novelleforfatter." Bibliotekets anmelder er begejstret for Thomas Korsgaards nye novellesamling om ensomhed, store forhåbninger og hemmeligheder. Læs hele anmeldelsen her.

”Hvis jeg er en tyv, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan stole på mig. Jeg bærer på et hav af andre folks hemmeligheder. En mand fra Gellerupparken, som dyrker sex med andre mænd og vil blive slået ihjel, hvis familien finder ud af det. En kvinde fra Køge, der fortalte mig, at hun gerne vil skilles. (vi kunne se hendes mand gennem terrassedøren, da hun fortalte det). En pige, som skjuler et hashmisbrug og fire spontane aborter for sin kæreste. De fortæller det altid til mig på de ledige pladser, jeg efterlader i samtalen. Jeg laver bare øjnene, så taler de længe. Det er muligvis også tyveri.”

Det er intet mindre end herligt at se Thomas Korsgaard folde sig så smukt ud som novelleforfatter, som han gør i den nye samling Tyverier. Samlingen består af femten fantastiske noveller om ensomhed, store forhåbninger og hemmeligheder.

Vi bliver en del af en række betydningsfulde øjeblikke i de forskellige personers liv. Hvordan er det at blive konfronteret med sin fortid på et posthus? Kravle ud ad vinduet til en familiefrokost efter at have fået sandheden at vide? Være på jagt efter årets nytårsmiddag i en container? Forsøge at sælge en forsikring til en døende?

Fortællingerne handler om at stjæle ting og sager – og liste hemmeligheder ud af folk – uden at blive opdaget. Den danske forfatter Thomas Korsgaard debuterede som 21-årig i 2017 med romanen Hvis der skulle komme et menneske forbi, og året efter kom fortsættelsen En dag vil vi grine af det. Begge romaner, som i et vist omfang er inspireret af Korsgaards egen opvækst på en gård uden for Skive, fik en overvældende positiv modtagelse, og han er bl.a. blevet kaldt "Et af Danmarks absolut mest opsigtsvækkende og overbevisende litterære talenter".

Af Signe Langtved Pallisgaard, litteraturformidler på Gentofte Hovedbibliotek

Materialer