Biblioteket anbefaler "Vera" af Anne Swärd

Episk roman om mødre og døtre, skyld og skam og om den svære kærlighed - af den svenske forfatter Anne Swärd.

”Sammenbidt går Vanna over til at snøre de høje støvler, lige så hårdt som korsettet, som i et forsøg på at holde bruden oprejst. Hvad der helt præcis venter hende, kan hun kun ane. Optagelsen i familien ligger kun en bådtur og et ”ja” væk – det eneste ord bruden behøver at kunne på sin kommende mands sprog, det er kort, og han har lært hende at udtale det perfekt. Ivan, ældst af de fem brødre, men den sidste til at gifte sig selvom han altid har været den mest eftertragtede. Han er nået at blive treogtredie, bruden er sytten og kommer ingen steder fra. Alle lader til at mene at det lugter af noget skummelt.”

Vera er en storslået og helstøbt historisk roman om mødre og døtre, om skyld og skam og om den svære kærlighed.

Under falsk navn ankommer den unge Sandrine fra krigens mørke til et solbeskinnet Sverige. Året er 1945. Hendes eneste bagage er et ufødt barn, som hun planlægger at skille sig af med, og en hemmelighed, som hun for alt i verden vil beholde.

Syv måneder senere står hun brud på en ø langt ude i skærgården. Lægen Ivan Ceder har søgt dispensation for sin endnu ikke myndige brud, hvis baggrund er et mysterium.

Sandrine gifter sig med Ivan og ind i en fremmed verden: overklasseslægten Ceder. Ægteskabet bliver en iskold alliance, der bygger på hemmeligheder, løgne og frygt.

Om forfatteren

Anne Swärd, der er født i 1969, er en svensk forfatter og kulturskribent. Hun debuterede i 1984 med børnebogen Villa humlesurr, og har sidenhen skrevet flere romaner for både børn og voksne. Hendes første roman på dansk er Åndeløs som udkom i foråret 2011 og er oversat til elleve sprog.

Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard, Gentofte Hovedbibliotek.

Materialer