Bøger, der får dig i julestemning

Juleferien er lige om hjørnet, og biblioteket anbefaler bøger, der skal læses med varm te og en dyne til.

Er bøgerne udlånt, kan flere af titlerne findes på eReolen. Læs her, hvordan du logger på eReolen.

Andvake af Jon Fosse

Andvake er fortællingen om det unge par Alida og Asle, som desperat forsøger at finde arbejde og et sted at bo. Alida venter barn, men ingen vil give hende og kæresten logi. Andvake er en intens omskrivning af beretningen om Maria og Josef og en smuk skildring af livet og kærligheden, og det at være udstødt.

Legenden om juleroserne af Selma Lagerlöf

Denne historie er et af Selma Lagerlöfs mest kendte og elskede eventyr, som hører julen til. Den mørke vinterskov forvandles til den smukkeste have og eventyret bliver dermed en tidløs fortælling om julens mirakel, godhedens og troens kraft.

Juleoratoriet af Göran Tunström

Juleoratoriet er en eget smuk familieroman fra Värmland, der med udgangspunkt i en opførelse af Bachs juleoratorium, fortæller om tre generationer. Poetisk og gribende bog om sorg, længsel, kunst og kærlighed.

Dejlig er jorden af B.S. Ingemann

B.S. Ingemanns smukke salme Dejlig er jorden er både en elsket julesalme og bliver også ofte brugt ved begravelser. Marit Tusviks roman Dejlig er jorden er en poetisk og sansemættet erindringsroman om fortællerens tidlige barndom i 1950’erne i en lille norsk fjordby. En hyldest til livet, men også en beskrivelse af tilværelsens smerte og forgængelighed.

Vinternoveller af Ingvild H. Rishøi

Vinternoveller er tre noveller, der udforsker skrøbelige eksistenser, som vil det så godt og gør deres bedste, men som sjældent lykkes. Hjerteskærende uden at være sentimentalt og blændende godt skrevet.

Vejen til Betlehem af Jens Christian Grøndahl

Vejen til Betlehem er en den velkendte historie om Maria og Josef der drager til Betlehem, men denne gang set med Josefs øjne.

I et spejl, i en gåde af Jostein Gaarder

Denne historie handler om Cecilie, der er meget syg og måske skal dø. Julenat kommer hendes skytsengel Ariel, og sammen bliver de klogere på engle og mennesker, på livet og døden, på himmelrummet og evigheden.

Et juleeventyr af Charles Dickens

Charles Dickens juleklassiker er fortællingen om den gamle, sure og nærige Scrooge julenat, der får besøg af tre ånder, somforskrækker ham, så han ændrer sig og bliver et bedre menneske.

 

Af Therese West Boardman, voksenbibliotekar på Gentofte Hovedibliotek​​​, og Christine Fur Fischer, litteraturformidler på Gentofte Hovedibliotek