Børnelitteraturens stærke piger

06.03.23
I anledning af kvindernes internationale kampdag har vi fundet børne- og ungdomsbøger med seje og stærke piger i hovedrollen. Der er nemlig masser af heltinder, som fremtidens stærke kvinder kan spejle sig i.

Den 8. marts fejrer vi alle piger og kvinder verden rundt. Meget er opnået, og det skal vi fejre. Kampdagen er stadig en vigtig dag at markere, og børnebibliotekarerne har fundet bøger med seje, stærke piger i hovedrollen.

Her på siden finder du et udvalg af billed-, børne- og ungdomsbøger, som handler om piger, der ikke er bange for at sætte sig op imod normer eller autoriteter eller for at være sig selv.

Du kan være stærk på mange måder, og listen byder på forskellige rollemodeller – oprørske, nørdede, følsomme, anderledes, vilde og tænksomme. Piger med stærke personligheder, der kan lide at bestemme selv.

Små mennesker, store drømme

Serien, Små mennesker, store drømme er en favorit hos mange små læsere. Læs f.eks. om chimpanseeksperten Jane Goodall, om Ada Lovelace, der opfandt verdens første computerkode og den nobelprisvindende videnskabskvinde Marie Curie.

Godnathistorier for rebelske piger 

Bøgerne Godnathistorier for rebelske piger 1 og 2 er små eventyr om bemærkelsesværdige kvinder gennem historien, der har været til stor inspiration. Det er to flotte og spændende bøger, som kan læses af alle aldre:

”Til alle verdens rebelske piger: Drøm større. Sigt højere. Kæmp hårdere. Og når du bliver i tvivl, så husk, at du har ret”. 

Eller læs Silkesød – en billedbog om Silke, som på vegne af verdens stille og oversete piger gør opmærksom på sin eksistens og sin appetit på livet.

Tove  en lille digter er en billedbog for børn fra 4 år, men er også god, når man er lidt ældre. Den handler om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab. Om den fattige barndom på Vesterbro og drømmen om at skrive i en tid, hvor der ikke var råd til at sende piger i skole. Bogen er en del af serien En lille

Se et udpluk af de mange titler herunder, hvor der er bøger for alle aldre – også de ældste. Bøgerne for de yngste er øverst. 

Glædelig kampdag fra os på Gentofte Bibliotekerne!

Materialer