Filmstriben giver dig 10 kvalitetsfilm om måneden, hvis du er bosat i Gentofte Kommune.
Filmstriben giver dig 10 kvalitetsfilm om måneden, hvis du er bosat i Gentofte Kommune.

De bedste filmatiseringer på Filmstriben

Se filmen, læs bogen. Biblioteket anbefaler de seks bedste filmatiseringer på Filmstriben.

Skuespilleren Cate Blanchet i hovedrollen som Carol.

Carol

Overklassefruen Carol (Cate Blanchett) er fanget i et mislykket ægteskab i 1950’ernes New York. I et stormagasin på Manhattan møder hun den unge ekspedient Therese (Rooney Mara), der drømmer om et andet og mere meningsfuldt liv. En forsigtig gnist tændes mellem dem og jo tættere deres forhold bliver, des tydeligere bliver det, at prisen for at følge deres hjerter er umenneskelig høj. Filmen er baseret på Patricia Highsmiths kontroversielle roman The Price of Salt fra 1952.

Foto fra filmen A Long Way Down, der kan streames på Filmstriben.

A Long Way Down

Fire fremmede mødes tilfældigt nytårsaften på toppen af en af Londons skyskrabere. Alle har de til hensigt at springe i døden. I stedet indgår de en pagt om at holde sig i live og holde sammen til Valentinsdag. Nick Hornby har skrevet romanen af samme navn, som blev udgivet i 2005.

Helena Bonham Carter i filmen Howards End.

Howards End

Filmen skildrer det engelsk samfund og kultur i den turbulente tid omkring år 1900, hvor tre engelske familiers skæbner fra forskellige samfundslag væves sammen, dels på landstedet Howards End, dels i London. Filmen er baseret på romanen af samme navn, skrevet af E. M. Forster.

Foto fra filmen The Daugther.

The Daugther

The Daughter er en moderne filmatisering af Henrik Ibsens klassiske og tidsløse skuespil Vildanden fra 1885. Efter mange års fravær kommer Christian tilbage til sin fødeby i anledning af faderens bryllup. Her møder han barndomsvennen Oliver, der er gift og har en datter. Alt ser fint ud på overfladen, men snart kommer Christian på sporet af en længe skjult hemmelighed.

Anne Hathaway og Jim Sturgess spiller hovedrollerne i filmen Samme dag næste år.

Samme dag næste år

Emma og Dexter mødes som unge og har en kort romance der udvikler sig til et livslangt venskab. Hvert år den 15. juli mødes de to meget forskellige venner, der inderst inde elsker hinanden. Først efter mange år er de parate til at sige ja til hinanden, men varer kærligheden ved? David Nicholls har skrevet romanen Samme dag næste år, som vækker mindelser om Da Harry mødte Sally og Nick Hornbys forfatterskab.

Tom Hiddleston (til venstre) og Hugh Laurie (til højre) spiller hovedrollerne i serien Natportieren.

Natportieren

En tidligere elitesoldat rekrutteres fra sit job som hotelportier til at skaffe oplysninger om en stenrig forretningsmand, der mistænkes for våben- og narkotikahandel. Dermed starter et gigantisk dobbeltspil, hvor kærlighed spiller en afgørende rolle. John Le Carrés roman er udgangspunkt for denne spændingsserie.