Gratis og stærkt vanedannende spil til iPad og Android

Af Sarah Louise Ann Novak, Børnebibliotekar på Jægersborg Bibliotek
De følgende titler kan spilles på begge tablets og er gratis med mulighed for at tilkøbe sig ekstra indhold eller tjenester i spillet.
 

The Simpsons Tapped Out

Kender man de skøre de figurer fra Simpsons serien, er der ikke nogen vej udenom dette spil. Homer er på arbejde på det lokale atomkraftværk, men bliver så optaget af at spille på sin myPad, at han overser alle alarmer og pludselig er byen Springfield sprængt i luften. Så nu er der ingen anden vej tilbage end at genopbygge byen, hvilket er ikke så lidt af en udfordring, når man nu er så mageligt anlagt som Homer.

Forvent et spil der gør stygt grin med mediet, men samtidig charmer sig frem og indeholder et væld af referencer henvendt til fans af serien.

Kun engelsksproget. Både til iPad og Android

Skylanders Lost Islands

Skylanders Lost Islands spillet er henvendt til en yngre målgruppe (6 - 10 år, løst sat) og er baseret på Skylanders universet kendt fra spillene Skylanders Spyro’s Adventure, Skylander Giants og det seneste som kom i 2013 Skylanders Swap Force, alle til xbox, PS3 og Wii. Hvad der har medvirket til at gøre Skylanders så populært, er muligheden for at købe en rigtig, fysisk figur og placere den på en portal tilknyttet ens spilkonsol, hvorefter figuren dukker op på skærmen og kan bruges til at spille med.

Det samme gør sig gældende i denne app, har du selv nogle Skylanders figurer, kan du indløse en kode og se dem dukke op på den lille skærm, men ellers starter du med en enkelt Skylander og skal så selv låse op for flere efterhånden. Lost Islands er et meget enkelt spil, hvor hovedformålet er at hjælpe de indfødte Mabus med at genindtage deres øer. I starten er kun den ene ø tilgængelig, så det gælder om at tjene penge og høste små lilla energiflasker; energien bruger de små skylanders til at tage ud på eventyr og tjene penge hjem.

Både til iPad & Android

Mere om spillet

- skulle du nu blive voldsomt grebet af det, er der selvfølgelig også muligheden for, med det nyeste spil i flokken (Skylanders Trap Team), at investere i en hel spilpakke til din tablet…
Skylanders Trap Team™ - screenshot

Hay Day

http://2.bp.blogspot.com/-EPHAy1Qz6Bs/U6-6uwWJr_I/AAAAAAAABlc/BukbPua7L-A/s1600/hayday-ciflik.png

Velkommen på gården og din fremtidige karriere som landmand. Du skal nu lede en (forhåbentlig) produktiv gård, med alt hvad det inkluderer af kvægopdræt, gårdsalg og korndyrkning. Forholdsvis simpelt gameplay, der er nemt at gå til, men samtidig også overraskende afhængighedsskabende. Og heeeelt utrolig realistisk. Ahem.

Til iPad og Android

Dungeon Keeper

https://lh5.ggpht.com/YLl5WUtGnlPQKBPnX9XbjN9cVJy4WPN4uutnhmHnkhOELcU3lMVHtkTflFtSlNW-stM=h900

For nostalgikere, der med vemod mindes det gode gamle Dungeon Keeper spil fra 1990’erne, hvor man på kærlig vis skulle lammetæske sine små minions til at udbygge den charmerende fangekælder… er der alt mulig grund til at holde sig helt utroligt langt væk fra det her spil!

Til iPad og Android

Sims Freeplay

The Sims™ FreePlay - screenshot

Siden Sims udkom til pc i 2000 har det gået sin sejrsgang over det meste af verden. For et spil der som udgangspunkt går ud på at få alle hverdagens rutiner til at gå op i en højere enhed, har det vist sig forbløffende levedygtigt og er nu selvfølgelig også at finde på stort set alle mobile enheder. Sims Freeplay giver dig muligheden for at udbygge et helt kvarter befolket med små sim-personer og allerhelst vil de gerne samtidig plukke dig for alle de penge du kan fristes til at købe in-game merchandise for. Velkommen til Stepfor…æh, jeg mener Sims. Lev livet gennem dine Sims, fremfor at bøvle med det selv.

Til iPad og Android

Smølferne

Smurfs' Village - screenshot

Selvfølgelig skal I da ikke snydes for Smølferne; de herlige små krapyler opfundet af den belgiske tegneserieforfatter Peyo. Nu kan man bygge sin helt egen smølfelandsby, plante afgrøder og i det hele taget bare hygge sig, hvis man føler sig lidt blå. Den charmerende streg bliver kun en smule spoleret af lyden af et overophedet kasseapparat fra alle de penge firmaet kradser ind på at få spillerne til at investere i spillet. Og det er selvfølgelig også kendt for at være et af de første tabletspil, der virkelig flåede folk og fik Apple til at indføre muligheden for at slå begrænsninger til på deres apps. Nuttet, ikke sandt?

Til iPad

Materialer