Beatklubben: Iggy and The Stooges
Beatklubben: Iggy and The Stooges

Iggy Pop - en begynderguide

Iggy pop er et væsen, som har formået at bevæge sig igennem punk, garage og rockmusikken som en kamæleon. En ener, som har overlevet et liv i overhalingsbanen imod hårde odds. Mandag 9. februar viser Beatklubben Jim Jarmuschs dokumentarfilm om the Stooges, men indtil da kommer der her tre album-anbefalinger af manden, de kalder “the Godfather of Punk”.

Raw Power

Det er svært at pege en vinder ud mellem the Stooges tre første album. Med deres debut skabte de en helt ny lyd og var essentiel for garagerocken og senere punkens fødsel. Alligevel er det deres tredje album fra 1973, som brænder mest igennem; måske fordi at David Bowie var med bag knapperne, eller fordi de havde fået en ny guitarist ind. Der var på det tidspunkt interne problemer i bandet, som var ved at implodere, og det er den frustration og nerve, der brænder igennem på pladen.

Lust for Life

Iggys første soloplade var en fantastisk og stemningsfuld affære, men også dyster sammenlignet med hans Stooges-udgivelser. Lust for life fra 1977 er til gengæld en energisk og punchy affære, som stadig er indkapslet i en mørk tåge. Her er det ikke energisk på den garagerockede måde, men på en groovy og dekadent måde, og igen med hans makker David Bowie inde over pladen.

Post-pop depression

Selvom der har været et par “comebacks” op igennem 1990'erne med bl.a. Brick by Brick, begik han i 2016 en genistreg. Hans slog sig nemlig sammen med frontmanden fra de hårdtslående Queens of the Stone Age, Josh Homme, og et par af de andre medlemmer fra bandet samt trommeslageren fra Arctic Monkeys. Resultatet er en plade, som lydmæssigt er som taget ud af slut 1970'erne - men med den solide bund og tightness, der kendetegner Queens of the Stone Age og med en Iggy Pop i topform. Næsten croonende leverer han en raspende og dyb vokal, som vidner om et hårdt levet liv, og med tekster der fuldender det faktum.

Arrangementer i Beatklubben

Marts: Iggy and The Stooges

Vidste du, at kult-filminstruktøren Jim Jarmusch er kæmpe The Stooges-fan? I denne film af Jarmusch fra 2016 gennemgår vi bandets historie som ekstreme outsidere, der ankom som en torn i øjet på flower-power-bevægelsen. Iggy Pop er en fænomenal fortæller, og historien om rockens sorte får er en af de mest underholdende og ekstreme i musikhistorien. Der vil være en kort introduktion før filmen.

Mandag 9. marts kl. 17-19 på Gentofte Hovedbibliotek.
Arrangementet er gratis. Ingen tilmelding. 
Se the Stooges-arrangementet her.

Maj: The Doors

Hvem vil ikke gerne have været på Venice Beach i slut-tresserne og løbet ind i bands som Love, The Byrds, Little Feat og selvfølgelig The Doors. Bandet, der med Jim Morrison i front, definerede måden man kunne være et rockband på. Farlige, mystiske og med en musikalsk ammunition, der ramte hele den amerikanske ungdom. Filmen om The Doors er vild, unik og selvfølgelig fyldt med medrivende musik. Denne dokumentarfilm fra 2006 fanger det hele. Der vil være en kort introduktion før filmen. 

Mandag 11. maj kl. 17-19 på Gentofte Hovedbibliotek.
Læs mere om The Doors-arrangementet her.

Beatklubbens nyhedsbrev 

Hold dig opdateret på Beatklubbens program ved at tilmelde dig Beatklubbens nyhedsbrev. Skriv til sza@gentofte.dk.

Materialer