Biblioteket guider dig til gode digitale oplevelser med naturen i centrum.
Biblioteket guider dig til gode digitale oplevelser med naturen i centrum.

Vores Natur - tag naturen med hjem fra det digitale bibliotek

I hele 2020 inviterer bibliotekerne i et samarbejde med DR og Danmarks natur- og friluftsorganisationer dig med til et år med fokus på Danmarks vilde og vidunderlige natur, og i det digitale bibliotek er der masser af inspiration at hente både i litteratur og film.

Dette forår viser DR den danske natur frem i programserien Vilde, vidunderlige Danmark. Fem søndage i træk bliver fem naturtyper; skov, hav, sø og vandløb, det åbne land og naturen i byen omdrejningspunktet for myriader af oplevelser med det sjældne og oversete, som skal få danskerne ud i den danske natur.

I Gentofte, er der mange fine steder at tage hen og du kan finde inspiration i guiden Gentoftes skjulte steder.

I 76 af landets kommuner er bibliotekerne med i temasamarbejdet om Vores Natur. Rundt omkring i landet er der planlagt mange spændende aktiviteter både i og uden for bibliotekerne.

De fysiske arrangementer er dog for en stund byttet ud med digitale tilbud og ture på egen hånd i naturen. Netop fordi vi skal være sammen med afstand, er naturen så oplagt at bruge. I Gentofte, er der mange fine steder at tage hen og du kan finde inspiration i guiden Gentoftes skjulte steder.

Tag naturen med hjem i stuen

Naturen kan være smuk og romantisk, rå og barsk. Den kan understøtte stemninger, og den kan være både med- og modspiller. Netop de mange nuancer i naturen, kan være forklaringen på, hvorfor naturen bliver beskrevet i et væld af bøger og film. Om det er faglitteratur, skønlitteratur, børnelitteratur eller film, er der i hvert fald masser af inspirerende materialer. Vi har plukket tre bøger, tre film og tre magasiner fra eReolen, Filmstriben og RB Digital Magazines, hvor naturen har en fremtrædende rolle.

Bøger

Er du ny på eReolen, så klik her og få vejledning i, hvordan du opretter dig som låner og bruger både eReolens hjemmeside og app.

Summen over engen: paradisiske dage i min franske ruin

En personlig beretning om måneder tilbragt i Frankrig med at gøre en ruin beboelig, og med at etablere en stor og frodig eng, hvor vilde blomster, insekter og sommerfugle vil trives - og lade sig studere.

Per Petterson: Ud og stjæle heste

I en øde sæterhytte sidder den gamle mand Trond og tænker på den fjerne fortid, i sommeren 1948, hvor han og faderen befandt sig samme sted, i en idyllisk sommer, som fik en brat afslutning.

Helle Helle: Hvis det er

To løbere render ind i hinanden i en stor jysk skov. De er faret vild og kommer til at tilbringe to dage sammen i den vilde danske natur.

Film

Er du ny på Filmstriben, så klik her og få vejledning i, hvordan du opretter dig som låner og bruger både Filmstribens hjemmeside og app.

Genopdagelsen

47 børn er sluppet løs på en glemt byggegrund i København, hvor naturen for længst har overtaget. Her skal de gå i skole i ti uger og opdage, hvad naturen kan lære dem.

Into the forest

Samfundet er kollapset, og søstrene Nell og Eva lades alene tilbage i et afsidesliggende hus i skoven. De to må nu tilpasse sig i de nye livsvilkår og kæmpe mod overgreb, sult og sygdom.

Mod naturen

I ’Mod naturen’ er vi med inde i hovedet på Martin. Han er på en weekendtur i de norske fjelde, og vi hører alt hvad han tænker. Hans betragtninger om sig selv og andre er totalt ucensurerede, og spænder fra det banale til det eksistentielle.

Skrevet af Maiken, eventkoordinatorelev på Gentofte Bibliotekerne